Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben zich zondag geplaatst voor de finale van het Challenge-toernooi in La Paz. Het Nederlandse duo won de halve finale met 2-1 (21-17, 31-33, 15-11) van de Oostenrijkse Robin Seidl en Moritz Pristauz. In de finale staat Boermans/De Groot voor de tweede keer dit toernooi tegenover Pablo Herrera/Adrian Gavira uit Spanje.

Robin Seidl en Moritz Pristauz begonnen slordig aan de halve finale in Mexico. Dankzij een aantal onnodige fouten nam Nederland al snel de leiding en na een ace van Boermans was het gat vier punten: 9-5. Seidl/Pristauz kwam beter in de wedstrijd en wist het verschil nog terug te brengen tot één punt (15-14), maar kwam niet meer op gelijke hoogte. In de slotfase creëerde het Nederlandse duo drie setpunten. Na een time-out van Oostenrijk verzilverde Boermans de eerste met een ace: 21-17.

Seidl/Pristauz opende de tweede set met een 0-3 voorsprong, maar dankzij twee killblocks op rij van Boermans was de achterstand snel weggewerkt. Bij 7-6 nam Boermans/De Groot voor het eerst de leiding; een voorsprong die het duo verder uit wisten te bouwen naar 13-7. Maar van de acht daaropvolgende punten gingen er zes naar Oostenrijk. Na een time-out wist De Groot met twee aanvalspunten op rij het gat weer te vergroten. De Nederlanders kregen vervolgens vier kansen om een plek in de finale te claimen, maar kregen de service van Pristauz niet onder controle. De Oostenrijkers werkten alle vier de matchpunten weg, evenals de drie die daarop volgden. Op 23-24 hadden Seidl en Pristauz hun eerste setpunt, maar ook zij konden het niet direct afmaken. Diep in de set verzilverde het duo uiteindelijk hun vijfde setpunt: 31-33.

Boermans en De Groot wisten het verlies van de tweede set snel van zich af te zetten. De Nederlanders namen een 5-3 voorsprong in de derde set en bouwden die verder uit naar 10-6. Een ace van Boermans gaf Nederland opnieuw vier matchpunten en deze keer maakte het duo het met een side-out af: 15-11. Vannacht staan Boermans en De Groot om 02.00 uur (Nederlandse tijd) in de finale tegenover Pablo Herrera/Adrian Gavira. De Spanjaarden wonnen in de halve finale met 2-1 van Evandro Gonçalves/Arthur Lanci uit Brazilië. Het is de tweede keer dit toernooi dat de twee teams elkaar treffen: in de poulefase was de nipte 2-1 overwinning voor Boermans en De Groot.