Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben de halve finales van het Elite 16-toernooi in het Braziliaanse João Pessoa bereikt. De Nederlanders wonnen in de kwartfinale met 2-1 (15-21, 21-16, 15-13) van Cherif/Ahmed uit Qatar. Katja Stam en Raïsa Schoon werden uitgeschakeld door de Braziliaanse Ana Patrícia/Duda.

Stefan Boermans en Yorick de Groot mochten in de kwartfinale aantreden tegen Cherif/Ahmed uit Qatar. De eerste set ging met 15-21 verloren, maar daarna sloegen Boermans en De Groot terug. Met 21-16 dwongen ze een derde set af. Hoewel het initiatief in de derde set lange tijd bij het Qatarese duo lag, namen Boermans en De Groot op 8-10 het voortouw door vier opeenvolgende punten te scoren. Op 12-12 serveerde Boermans een cruciale ace, waarna een fout van Cherif Nederland op setpunt bracht. De tweede werd verzilverd voor een plek in de halve finale. Zondag strijden ze om een finaleticket tegen het Italiaanse duo Samuele Cottafava en Paolo Nicolai, die in de kwartfinale in drie sets de wereldkampioenen Perusic/Schweiner versloegen. Het duel begint om 14.00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen op Volleyballworld.TV en Viaplay.com.

Stam/Schoon nipt onderuit tegen wereldkampioen
Katja Stam en Raïsa Schoon betraden de kwartfinale als underdogs tegen de nummer 1 van de wereldranglijst, het Braziliaanse duo Ana Patrícia/Duda, dat tevens de steun van het thuispubliek genoot. Onder luid gejuich van het volgelopen center court wonnen de Brazilianen de eerste set met 21-18. Stam en Schoon toonden strijdlust en speelden een ijzersterke tweede set, die ze met 13-21 naar zich toetrokken. Ondanks hun sterke spel gingen ze in de derde set alsnog onderuit tegen de Brazilianen, die de overwinning met het minimale verschil (15-13) veiligstelden. Stam en Schoon moeten, net als tijdens het WK, de halve finale aan de Brazilianen laten en eindigen ook dit toernooi op de vijfde plek.

Uitslagen
Ana Patrícia/Duda - Stam Schoon 2-1 (21-18, 13-21, 15-13)
Boermans/De Groot - Ahmed/Cherif 2-1 (15-21, 21-16, 15-13)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn