Zitvolleybaldames

Bondscoach Pim Scherpenzeel presenteert WK-selectie zitvolleybalsters

Bondscoach Pim Scherpenzeel van het Nederlands vrouwen zitvolleybalteam heeft zijn selectie voor het WK 2018 bekendgemaakt. Twaalf speelsters die op het WK Zitvolleybal, dat van 13 t/m 21 juli in Nederland wordt gespeeld, voor eigen publiek gaan strijden om de wereldtitel.

Het WK Zitvolleybal vindt deze zomer in Nederland plaats en start op 15 juli met een openingsceremonie en de eerste poulewedstrijden. Het gaat een heel mooie evenement worden tijdens Volley2018. Door het internationale topvolleybalevenement Volley2018 worden de drie volleybaldisciplines volleybal, beachvolleybal en zitvolleybal geïntegreerd. Er wordt gespeeld op bijzondere locaties door het hele land, en tijdens het finaleweekend komen alle toernooien samen in en bij het prachtige Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Het WK Zitvolleybal wordt gespeeld in vijf steden. De wedstrijden worden gespeeld in unieke locaties: theaterzalen. De ontknoping van het WK Zitvolleybal bij de vrouwen vindt in Rotterdam plaats. De kwartfinales, halve finales en finales worden gespeeld in het Nieuwe Luxor. De zaal, met 1535 stoelen, wordt omgetoverd tot een volleybalarena en het publiek zit bovendien bovenop op de actie. Het Nederlands vrouwen zitvolleybalteam zal er alles aan doen om daar veel in actie te komen.

De selectie van bondscoach Pim Scherpenzeel bestaat uit (met rugnummer):

1. Elvira Stinissen (aanvoerder)
2. Anne Raben
3. Djoke van Marum
4. Jamie Bos
5. Karin van der Haar
6. Renske den Haan
7. Jacqueline Koppers
8. Paula List
9. Anke van der Blij
10. Dorien Doorn
11. Ellen Ceelen (libero)
12. Hong Zhao

De staf voor het WK in eigen land:

Bondscoach Pim Scherpenzeel
Assistent trainer/coach Anton Schäffer
Assistent trainer/coach Martin Rutten
Lotus Koster (fysio)
Ester van Gils (teammanager)

Lees hier alles over het WK Zitvolleybal.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×