De Nederlandse volleybaldames hebben in en tegen Brazilië met 1-3 verloren. Oranje wist vooral in de eerste twee sets niet echt in het eigen spel te komen en de thuisploeg was blokkerend ijzersterk. Zondag speelt Oranje de laatste poulewedstrijd in de World Grand Prix tegen België. Bij een overwinning plaatsen ze zich voor de Final Six.

Brazilië maakte in de eerste set weinig fouten en de Nederlandse aanval kwam erg moeilijk langs het Braziliaanse blok. Daardoor liep de thuisploeg al snel uit. Na weer een Braziliaans blokpunt kwam het setpoint op het scorebord: 16-24. Het eerste werd nog wel weggewerkt, maar daarna maakten de Braziliaanse spelers het thuispubliek heel blij: 17-25. Oranje kwam totaal niet in het eigen spel en de Brazilianen maakten veel indruk.

In de tweede set ging het in het begin even gelijk op, maar toch wist Brazilië de regie weer te pakken boven de tien punten. Met een ijzersterk blok en bijna geen fouten in de side-out liep de thuisploeg uit naar 20-12, een ruime marge die Oranje niet kleiner kreeg: 14-25. Morrison vertelde zijn ploeg voor de derde set dat ze met meer lef moesten spelen en dat deden ze dan ook. Met meer risico in de aanval dwong Oranje een voorsprong af van 14-12.

Aanvallend liep het steeds beter bij Oranje en daar had Brazilië geen antwoord op. De thuisploeg vluchtte in een time-out bij een stand van 20-15. Daarin zei Morrison tegen zijn dames dat ze met geduld moesten blijven spelen. Dat lukte zeker, de ploeg vocht hard voor elke punt en blokkerend ging het ook beter. Dat leverde de setwinst op: 25-18.

Het Braziliaanse publiek werd steeds stiller, Oranje kwam na 0-3 achterstand op 5-3. Daarna ging het lang gelijk op, tot twee onnodige fouten van Nederland. Het publiek ging er weer achterstaan en het werd 8-12. De Braziliaanse vrouwen speelden weer met meer power en dat maakte het verschil. De Braziliaanse vrouwen maakten het af met 25-19. De topscorer werd Rosamaria Montibeller met 18 punten. Plak scoorde er 14 voor Oranje.

De Oranje dames hebben plaatsing voor de Final Six in eigen hand. Morgen hebben ze een rustdag, zondag moet er gewonnen worden van België om een plek in de finaleronde af te dwingen.