Yorick de Groot en Leon Luini zijn bij het King of The Court-toernooi in Hamburg als derde geëindigd. De Kings werden de Noren Anders Mol en Christiaan Sørum. Bij de vrouwen werd het Amerikaanse team Kraft/Stockman gekroond tot Queens en eindigden de Nederlandse teams naast het podium.

Het toernooi in Hamburg werd voor het derde jaar op rij georganiseerd. Bij de mannen werd de Nederlandse eer hoog gehouden door Yorick de Groot en Leon Luini, die binnenkort met Christaan Varenhorst een team gaat vormen.

De Nederlanders kwamen in Hamburg goed voor de dag. Het tweetal won zaterdag een halve finale en pakten in de finalegroep het brons. De Noren Mol/Sørum waren daarin oppermachtig.

Queens

Brecht Piersma en Emi van Driel schopten het tot de finaleronde, maar werden daarin als eerste team uitgeschakeld. Het duo werd daardoor keurig vijfde. De winst in Hamburg ging naar het Amerikaanse duo Kraft/Stockman.

Emma Piersma en Mexime van Driel kwamen in de play-off van de halve finale net tekort voor een plek bij de beste vijf. Uiteindelijk moest het duo genoegen nemen met een gedeelde zesde plaats. Het gelegenheidsduo Kim van de Velde-Behrens/Wies Bekhuis overleefde wel de eerste play-off, maar werd uitgeschakeld in de halve finale.

Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn