Brouwer en Meeuwsen in 'poule des doods' op EK Beach

Brouwer en Meeuwsen in 'poule des doods' op EK Beach

In Moskou vond vandaag de loting voor het EK Beachvolleybal 2019 plaats. Vijf Nederlandse teams gaan begin augustus strijden om de Europese titel. Bij de loting werden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in de 'poule des doods' ingedeeld. Ze treffen drievoudig Europees kampioen Nicolai/Lupo uit Italië, de sterke succesvolle routiniers Doppler en Horst uit Oostenrijk en de jonge Russische talenten Gorbenko en Ivanov.

Het EK Beachvolleybal start op maandag 5 augustus in Moskou. De strijd om de Europese titel en het prijzengeld van 100.000 euro per gender wordt uitgevochten op het Luzhniki Sport Complex en het zal enorm spannend worden met vele teams uit de wereldtop. Voor Nederland komen er vijf ploegen in actie, 2 herenteams en 3 damesteams.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werden vandaag bij de loting gekoppeld aan zeer interessante tegenstanders. Het wordt dan ook meteen gezien als de poule des doods met de wereldkampioen van 2013 uit Nederland en de Italianen Nicolai en Lupo die op titeltoernooi altijd weten te pieken en al 3 keer Europees kampioen werden.

Poule E wordt aangevuld met de Oostenrijkse routiniers Doppler en Horst die ook al een imposante prijzenkast bij elkaar gespeeld hebben en tot slot de jonge en zeer talentvolle Russen Gorbenko en Ivanov, die voor eigen publiek iets willen laten zien.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zitten in poule B. Ze gaan strijden tegen 1 van de grote favorieten voor de Europese titel, de Russen Krasilnikov en Stoyanovskiy. Ook spelen ze tegen het steeds sterker presterende Zwitserse duo Heidrich/Gerson en de Duitsers Bergmann/Harms.

Mannen Ek Beach 2019

Titel verdedigen

Sanne Keizer en Madelein Meppelink willen in Moskou hun Europese titel verdedigen. In 2018 veroverden ze in Den Haag het goud en dat willen de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) dit seizoen weer. In poule C zijn ze ingedeeld bij Schützenhöfer en Plesiutschnig uit Oostenrijk, de jonge Russinnen Bocharova/Voronina (veelvoudig Europees- en wereldkampioen in verschillende jeugdcategorieën) en de Tsjechen Bonnerova en Maixnerova.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel spelen op het EK tegen het Duitse topteam Borger/Sude en ze treffen een thuisspelend team: Rudykh/Dabizha. Poule F wordt compleet gemaakt door de Tsjechen Kvapilova en Kubickova.

Het derde Nederlandse damesteams: Laura Bloem en Jolien Sinnema. De BTN-dames gaan in poule G strijden tegen het Zwitserse topteam Betschart/Hüberli en Strbova/Dubovcova uit Slowakije. De derde tegenstander komt uit Frankrijk: Jupiter/Chamereau.

Vrouwen Ek Beach 2019

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×