Katja Stam/Raïsa Schoon, Stefan Boermans/Yorick de Groot en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het Elite 16-toernooi in Tepic. Vanavond strijden de drie Nederlandse duo’s om een plek bij de laatste vier.

Stam/Schoon
Katja Stam en Raïsa Schoon sloten de poulefase vrijdag af met hun derde overwinning op rij. Na eerdere poulewedstrijden met 2-0 gewonnen te hebben van de Canadese Pavan/Bukovec en Tina/Anastasija uit Letland, namen de Nederlanders het in hun derde poulewedstrijd op tegen Marta Menegatti en Valentina Gottardi. Het Italiaanse duo had ook hun eerste twee duels gewonnen en dus wat de inzet voor beide teams hetzelfde: poulewinst en daarmee directe plaatsing voor de kwartfinale. Met 21-16 en 21-15 verzekerden Stam en Schoon zich van een plek bij de laatste acht. In de kwartfinale staan ze zaterdagavond om 22.00 uur (Nederlandse tijd) tegenover de nummer 1 op de wereldranglijst: Ana Patrícia/Duda uit Brazilië.

Boermans/De Groot

Stefan Boermans en Yorick de Groot waren na twee zeges op de eerste speeldag van het hoofdtoernooi ook al zeker van een plek in de knock-outfase. In hun laatste poulewedstrijd gingen ze de strijd aan met de als vierde geplaatste Michal Bryl en Bartosz Losiak uit Polen. Voor beide teams betekende een overwinning poulewinst. Na twee sets (16-21 en 21-23) kwamen de Nederlanders als winnaars uit de strijd en daarmee was het duo direct door naar de kwartfinale. Daar treffen ze vanavond Samuele Cottafava en Paolo Nicolai uit Italië, de huidige nummer 6 op de wereldranglijst.

Brouwer/Meeuwsen
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen op de eerste speeldag één van hun twee duels en waren daardoor nog niet zeker van een plek in de volgende ronde. In een pittige laatste poulewedstrijd verloren de Nederlanders nipt van de Amerikaanse Trevor Crabb en Theodore Brunner: 21-16, 18-21 en 15-17. Zowel de Nederlanders als de Amerikanen hadden daardoor één overwinning achter hun nam staan, maar Brouwer/Meeuwsen had een beter setratio. Het duo eindigde daardoor als derde in de poule, wat een ze een plek in de round of 12 opleverde. Daarin stonden ze vannacht tegenover het Italiaanse duo Lupo/Russo. Met 14-21 en 19-21 plaatsten Brouwer en Meeuwsen zich voor de kwartfinale, waarin ze het vannacht opnemen tegen Nils Ehlers en Clemens Wickler uit Duitsland.

Uitslagen

Stam/Schoon - Gottardi/Menegatti 2-0 (21-16, 21-15)
Brouwer/Meeuwsen - Crabb, Tr./Brunner 1-2 (21-16, 18-21, 15-17)
Łosiak/Bryl - Boermans/De Groot 0-2 (16-21, 21-23)
Lupo/Russo - Brouwer/Meeuwsen 0-2 (14-21, 19-21)

Programma

Dag

Tijd (NL)

Teams

Zaterdag 25 maart

22.00 uur

Ana Patrícia/Duda (BRA) - Stam/Schoon

Zaterdag 25 maart

23.00 uur

Cottafava/Nicolai (ITA) - Boermans/De Groot

Zondag 26 maart

00.00 uur

Brouwer/Meeuwsen - EHlers/Wickler (GER)

Livestreams
Meekijken kan via Volleyballworld.tv en Viaplay.com.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn