De vier BTN-teams die op jacht zijn naar een olympisch ticket zijn deze week in het Mexicaanse Tepic voor het tweede Elite 16-toernooi van het seizoen. Het toernooi begint woensdag in de kwalificaties, de Nederlandse teams doen donderdag hun intrede in het hoofdtoernooi.

Boermans en De Groot hoogst geplaatste Nederlandse koppel
Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn het seizoen vorige maand sterk gestart met een gouden plak op het Elite 16-toernooi in Doha. Dankzij deze overwinning klommen ze twee plaatsen op de olympische ranglijst. Het koppel is vastbesloten om in Tepic zoveel mogelijk punten te scoren, met als doel het puntenverschil van 560 met Van de Velde/Immers te overbruggen. Boermans/De Groot is poulehoofd in Poule C, waar ze zijn ingedeeld met de Italiaanse Samuele Cottafava/Paolo Nicolai, het Amerikaanse koppel Trevor Crabb/Theodore Brunner en een team uit de kwalificaties. Tijdens het Elite 16-toernooi in Doha waren Boermans en De Groot eveneens gekoppeld aan de Amerikanen, een wedstrijd die ze met 2-0 wonnen.

Nederlands onderonsje in Poule A
Afgelopen week behaalden Steven van de Velde en Matthew Immers de vijfde plaats op het Challenge-toernooi in Guadalajara, waarmee ze een eerder behaald lager resultaat verbeterden. Dit leverde hen 260 extra punten op voor de olympische ranglijst, maar ondanks deze winst zakten ze toch een positie naar de veertiende plek. Ze werden gepasseerd door de Italiaanse Ranghieri/Carambula, die een ronde eerder werden uitgeschakeld, maar een nog lager resultaat wisten te vervangen. Immers en Van de Velde zitten in dezelfde poule als Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, met het onderlinge duel gepland voor vrijdag. Daarnaast nemen beide duo's het op tegen de Europese kampioenen en de zilveren medaillewinnaars van het vorige Elite-16 toernooi, David Åhman en Jonatan Hellvig uit Zweden. Een team uit de kwalificatie zal ook aan deze poule worden toegevoegd.

Stam/Schoon aast op revanche
Katja Stam en Raïsa Schoon, als zesde geplaatst in Mexico, beginnen de poulefase donderdag tegen een team uit de kwalificatie. Later op de dag komen ze uit tegen de Amerikaanse Kristen Nuss en Taryn Kloth, tegen wie ze één keer eerder speelden op de Beach Pro Tour Finals in december. Stam en Schoon verloren het duel met 2-0, en Nuss en Kloth gingen uiteindelijk met de toernooiwinst aan de haal. Op vrijdag sluit het Nederlandse koppel de poulefase af tegen de Duitsers Laura Ludwig en Louisa Lippmann, hetzelfde duo dat hen in de tussenronde van het laatste Elite 16-toernooi uitschakelde. Een mooie kans voor Stam en Schoon om zich te revancheren.

Na de poulewedstrijden zullen de poulewinnaars zich direct plaatsen voor de kwartfinales, de nummers 2 en 3 strijden in de round of 12 voor een plekje bij de laatste acht.

Programma poulefase

Dag

Tijd (NL)

Teams

Do 18 april

17.00 uur

Stam/Schoon - Klinger, D./Klinger, R. (AUT)

Do 18 april

18.40 uur

Åhman/Hellvig (SWE) - Van de Velde/Immers

Do 18 april

18.40 uur

Brouwer/Meeuwsen - Grimalt, M./Grimalt, E. (CHI)

Do 18 april

22.00 uur

Boermans/De Groot - Crabb, Tr./Brunner (USA)

Vr 19 april

00.30 uur

Nuss/Kloth (USA) - Stam/Schoon

Vr 19 april

02.10 uur

Åhman/Hellvig (SWE) - Brouwer/Meeuwsen

Vr 19 april

02.10 uur

Van de Velde/Immers - Grimalt, M./Grimalt, E. (CHI)

Vr 19 april

07.00 uur

Boermans/De Groot - Cottafava/Nicolai (ITA)

Vr 19 april

20.00 uur

Brouwer/Meeuwsen - Van de Velde/Immers

Vr 19 april

22.00 uur

Stam/Schoon - Ludwig/Lippmann (GER)

Za 20 april

01.00 uur

Boermans/De Groot - Herrera/Gavia (SPA)


Livestream
Alle wedstrijden zijn (betaald) te volgen via Volleyballworld.TV en Viaplay.com.


Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn