Deze week werden 36 spelers en stafleden van Beachvolleybal Team Nederland op huidkanker gecontroleerd. De controle vond plaats op de nieuwe Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De Mauritsklinieken uit Den Haag werken sinds 2016 samen met Beachvolleybal Team Nederland. De klinieken, gehuisvest aan de Mauritskade, faciliteren deze zorg.

Dermatoloog Karin Houtman: “De spelers worden veel blootgesteld aan zonlicht. Goede controle op vormen van huidkanker is bij deze sport noodzakelijk, zeker als je weet dat 1 op elke 5 mensen huidkanker krijgt. Ik vind het goed dat we dit doen. De gezondheid van de spelers en hun begeleiding staat voorop.”

Het is een initiatief van de sportarts van BTN, Alfons de Kort: “Deze controle doen we nu voor het tweede jaar en het wordt een vast onderdeel van de medische zorg in het topsportprogramma. Naast de controle op ‘foute plekjes’ wordt er ook gericht advies gegeven aan staf en spelers om huidkanker te voorkomen.”

Met de komst van het CTO Metropool waarin de topsportprogramma’s van beachvolleybal en zeilen zijn ondergebracht, gaan al stemmen op om de jaarlijkse screening ook bij de zeiltoppers te gaan doen. Manager Bert Korteling: “Het verzoek om de controle uit te breiden naar onze collega’s van het Watersportverbond, ligt al bij de Mauritsklinieken.” 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn