Bij hun rentree in de Eredivisie heeft ComputerPlan VCN direct met 3-2 gewonnen. In Capelle was de ploeg van Ferry van Hal met 3-2 te sterk voor RECO ZVH. Ze nemen direct een zesde plaats in. Koploper Draisma Dynamo kende geen problemen met het Talentteam en won eenvoudig met 3-0. Amysoft Lycurgus was in Houten op bezoek bij Taurus goed op dreef en won ook in drie sets. In Barneveld won Active Living Orion de wedstrijd, die in het teken stond van het herdenken van SSS-trainer/coach Olaf Ratterman, tegen Bielderman Koetsier/SSS met 3-1. In Nijmegen was Sliedrecht Sport uiteindelijk het sterkste in een vijfsetter tegen VoCASA.

ComputerPlan VCN – RECO ZVH
Het was al bijna zestien jaar geleden dat er nog eredivisievolleybal in Capelle aan den IJssel werd gespeeld. Zaterdagavond was het ComputerPlan VCN dat AA Drink/Capelle uit de geschiedenisboekjes schrapte. In de eerste wedstrijd die de ploeg van Ferry van Hal dit seizoen speelde gingen ze voortvarend van start. Tom van Reeuwijk en Thomas Boerefijn scoorden ieder vier punten en zorgden voor een 25-18 zege in de eerste set.

De gasten kwamen daarna aan het woord in de tweede en derde, die zij wonnen met 23-25 en 18-25. Cain van Hal, die met ZVH tegen zijn vader aan de andere kant van het veld speelde, was in de tweede set op dreef, in set drie waren Ludrich Inocente en Benjamin Parkinson de dragende krachten voor de formatie van Kristian van der Wel.

De vierde set werd pas boven de 20 beslist, het was de thuisploeg die de stand gelijktrok. Ferdy van Dijk (19) had met zes aanvallende punten in groot belang in de 26-24 winst. In de vijfde set lag het initiatief vanaf 11-11 bij VCN en zij wonnen opnieuw met twee punten verschil (16-14). Met de 3-2 zege op ZVH staat VCN op twee punten uit een wedstrijd en bezet daarmee de zesde plaats.

Draisma Dynamo – Talentteam Papendal
De koploper kende thuis weinig problemen met het Talentteam. Met een op schot zijnde Nico Manenschijn en Sjoerd Hoogendoorn hadden de talenten van Arnols van Ree te weinig slagkracht om in de buurt te komen van de Apeldoorners. De openingsset was nog het meest close, 25-22. De twee daaropvolgende sets was het gat groter, 25-16 en 25-18. Het was Nathan Fullerton die het tweede matchpoint benutte voor de koploper, die met negen punten uit drie wedstrijden ongeslagen aan kop gaat.

Taurus – Amysoft Lycurgus
Achter Dynamo is het Amysoft Lycurgus die in het spoor blijft. Met hetzelfde aantal punten (9), maar een wedstrijd meer gespeeld staan de Groningers op de tweede plaats. De enige verliespartij leden zij op Nieuwjaarsdag tegen Dynamo.

In Houten had de ploeg van trainer Arjan Taaij weinig te duchten van Taurus. In alle drie de sets kon het team van Erik Gras aan blijven haken tot vlakbij de twintig punten, maar moest daarna capituleren. Lycurgus won met 21-25, 21-25, 18-25. In de derde set verloor Taurus de laatste zeven punten op rij.

Bielderman Koetsier/SSS – Active Living Orion
In Barneveld stond de wedstrijd in het teken van het herdenken van Olaf Ratterman, de coach van SSS die op 6 januari plotseling overleed. Op de stream werd een in memoriam-filmpje getoond en er werd vooraf een minuut stilte in acht genomen. SSS speelde in speciaal ontworpen zwarte shirts met groene harten erop en de naam van de coach. De familie van Ratterman was in de zaal aanwezig.

In de openingsset speelde SSS, gecoacht door assistent-coach Hans Seubring, sterk. Het was het collectief van SSS dat de winst behaalde, met 25-22 pakte de thuisploeg de leiding. In het vervolg van de wedstrijd was SSS niet meer opgewassen tegen de kracht van Colin Zuijdgeest, Adam White en Jasper Diefenbach. Met strijd kwamen de mannen uit Barneveld nog wel dichtbij de regerend landskampioen uit 2019, maar boven de twintig punten moesten ze toch hun meerdere erkennen. Het is voor Orion de eerste zege dit seizoen in hun eerste wedstrijd. Ze staan op de vierde plaats. Bielderman Koetsier/SSS staat op de negende plaats, net boven het Talentteam.

VoCASA – Sliedrecht Sport
Bij de laatste wedstrijd van zaterdagavond zat het venijn duidelijk in de staart. Beide teams hadden al twee sets gewonnen (25-18, 14-25, 23-25, 25-17) en VoCASA maakte zich thuis op voor een zinderende tweede zege, nadat ze woensdag al met 3-0 hadden gewonnen bij het Talentteam. De formatie van Arjen Schimmel stond met 14-9 voor, maar kon de daaropvolgende matchpoints niet verzilveren.

Mees Blom werd driemaal afgeblokt, ook diagonaal Tom van Steenis vond het Sliedrechte blok op zijn weg. Bij 14-14 lukte het Van Steenis wel om het zesde matchpint af te dwingen door via het blok te scoren. Op het tweede matchpoint van Sliedrecht serveerde Gerard Baan nog in het net, maar daarna kon de bezoekende partij wel de zege naar zich toetrekken. Tom Koops tekende voor de 18-19 en met een ace (die door VoCASA betwist werd) sloeg Sliedrecht de wedstrijd in het slot.

VoCASA staat nu derde, Sliedrecht Sport pakt de eerste zege van het seizoen en staat zevende. Bekijk hier de volledige stand. Volgende week zaterdag staan er weer vijf wedstrijd op het programma, waarvan de topper tussen Draisma Dynamo en Active Living Orion het meest in het oog springt.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×