Deelnemersveld NK SMV groter dan ooit

Deelnemersveld NK SMV groter dan ooit

Met 46 teams van 40 basisscholen telt het 9e NK School Moves Volley, aanstaande zaterdag in Houten, het grootste deelnemersveld ooit. De finalisten uit de groepen 5 tot en met 8 van scholen uit het hele land spelen zaterdag in sporthal de Kruisboog om de vijf nationale titels. Iedere categorie is opgedeeld in twee poules van vier of vijf teams. Teams uit groep 5 spelen Cool Moves Volley (CMV) niveau 2, groep 6 niveau 3 en groep 7 niveau 4. Nieuw dit seizoen is dat er binnen groep 8 twee titels te verdelen zijn: op niveau 4 én niveau 6. “Binnen groep 8 was het niveauverschil de voorgaande jaren soms wel erg groot”, licht Bob Dixon, coördinator Nationale Jeugdkampioenschappen van de Nevobo, toe. “Daarnaast willen we ook de teams met veel ‘echte’ volleyballers de ruimte geven om lekker op niveau te ballen.”

20190605 Klippeholm Kids Duim

foto's: de 2 teams uit groep 5 van de Klippeholm hebben zin in hun NK zaterdag (foto: de Klippeholm)

4 Teams uit Hoofddorp 
Hoofddorp is met vier teams het best vertegenwoordigd; drie daarvan komen van basisschool Klippeholm: twee uit groep 5, één uit groep 8. “We zijn heel trots op onze 3 finaleteams, waar ze ook eindigen zaterdag, het is toch al knap dat ze daar staan. Met ouders en een aantal docenten gaan we ze aanmoedigen in Houten. We wensen onze finalisten vooral heel veel sportief plezier!”, blikt juf Monique namens het docententeam van de school vooruit. Stadsgenoot Bikube levert ook een team voor de landelijke finales.

Zoetermeer, Volkel, Bovenkarspel, Ouderkerk aan de IJssel en Gieten blijken ook over veel talentvolle volleyballertjes te beschikken: drie teams uit iedere gemeente treden zaterdag aan. Uit Zoetermeer zijn dat groep 5 van de Prins Florisschool, groep 7 van De Oranjerie en groep 8 van ’t Schrijverke. De Volkelse eer wordt verdedigd door groep 5 van De Vlieger, groep 7 van Den Dijk en het groep 6-team is samengesteld uit leerlingen van beide scholen. Willibrordus uit Bovenkarspel vaardigt twee teams af naar Houten, de Molenwiek levert de derde finalist. Ook de Koningin Wilhelminaschool uit Ouderkerk aan de IJssel doet met twee teams mee, stadsgenoot De Schakel is één van de finalisten in de groep 7-categorie. OBS Gieten wordt vertegenwoordig door twee teams, OBS Bonnen completeert het deelnemersveld uit het Drentse dorp. Met twee teams per stad worden Assen, Groenlo, Ouderkerk aan de Amstel, Oostzaan en Zuidlaren zaterdag ook goed gerepresenteerd.

Van lokaal  naar nationaal
Lokale clubs tuigden eerder dit seizoen clinics en/of een scholentoernooi op voor basisscholen in hun gemeente. De winnaars van die toernooien trokken vervolgens volleyballend ten strijde bij één van de vier regiokampioenschappen. De top 3 daarvan gaat komende zaterdag op het NK voor de nationale titel.  

Kom kijken!
Wie de scholenteams wil komen aanmoedigen, is van harte welkom in de Kruisboog; de toegang is gratis. De eerste gouden finale staat gepland om 15.35 uur, de laatste begint om 16.05 uur. Klik hier voor een overzicht van alle deelnemers en het wedstrijdprogramma.


Foto: Foto's: de Klippeholm

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×