De derde ronde van het Nationale Bekertoernooi had een aantal verrassende wendingen. Nieuwsgierig naar de teams die zich hebben gekwalificeerd voor de achtste finales? Lees dan snel verder!

De afgelopen week stond in het teken van de derde ronde van het Nationale Bekertoernooi. In deze fase voegden de teams die als 9e en lager eindigden in de Eredivisie van het vorige seizoen zich bij de strijd. De overige Eredivisieteams zullen in de achtste finales hun intrede maken.

Dames

Bij de dames leverde één wedstrijd een verrassende uitslag op. Oranje Nassau, de huidige koploper in de Tweede Divisie A, versloeg Topdivisionist VoCASA in vijf sets. In de volgende ronde wacht regerend bekerwinnaar Sliedrecht Sport. Het eerste damesteam van Dynamo, samen met SOMAS/Activia het enige Eredivisieteam dat in actie kwam in deze ronde, heeft zich geplaatst voor de volgende ronde door in drie sets te winnen van voormalig Eredivisionist Lammerink Installatiegroep/Set-Up '65. In de volgende ronde zullen ze het opnemen tegen Peelpush. SOMAS/Activia won in de hoofdstad met 0-3 bij Armixtos.

Daarnaast zijn nog vijf Topdivisie-teams in de race: ITC Groep/AVV Keistad, Pegasus, Alterno, Sliedrecht Sport Dames 2 en US hebben zonder problemen de derde ronde doorstaan. In de achtste finales nemen zij het op tegen een team uit de Eredivisie. Een duel om naar uit te kijken de volgende ronde, die op zaterdag 23 december op het programma staat, is de wedstrijd tussen landskampioen Friso Sneek en De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht. Het volledige schema is hieronder te bekijken (klik hier voor groot formaat).

Bekerschema dames 23 24

Uitslagen
ITC Groep/AVV Keistad
- Volley Tilburg 3-1 (25-15, 21-25, 25-7, 25-20)
Pegasus
- Ledûb Volleybal 3-0 (25-20, 25-23, 25-22)
Armixtos - SOMAS/Activia 0-3 (17-25, 14-25, 23-25)
Lammerink Installatiegroep/Set-Up ‘65 - Draisma Dynamo 0-3 (27-29, 24-26, 18-25)
Dros-Alterno
- Apollo 8 D2 3-0 (25-12, 25-14, 25-11)
Sliedrecht Sport D2
- Bejo/Dinto 3-0 (25-22, 25-20, 25-18)
Oranje Nassau
- VoCASA 3-2 (18-25, 26-24, 21=25, 25-20, 15-12)
Guts & Gusto Donitas - US 1-3 (25-18, 24-26, 17-25, 15-25)

Heren

Ook bij de heren heeft een team uit de Tweede Divisie zich weten te plaatsen voor de achtste finales. Axell Claims/Sovoco behaalde een 3-1 overwinning op Topdivisionist SV Dynamo Apeldoorn H2. In de volgende ronde nemen ze het op tegen Sliedrecht Sport. Een andere opvallende prestatie kwam van het Eerste Divisieteam Fysiotherapie Rosier/Jokers VC, dat op zaterdag Topdivisionist Madjoe wist te verslaan. In de volgende ronde wacht hen de confrontatie met regerend bekerwinnaar Nova Tech Lycurgus.

Eredivisionist Scherp in Packaging ZVH heeft zich met een 1-3 overwinning op VV Utrecht ook geplaatst voor de volgende ronde. Daarnaast zijn er nog vijf Topdivisieteams in de race: Merkala Zaanstad, WIJZIJNTOP Personeelsdiensten/DIO Bedum, Rensa Family Orion, Sudosa-Desto en Sliedrecht Sport H2. Minstens één Topdivisieteam zal doorgaan naar de kwartfinales, aangezien de laatste twee teams tegenover elkaar staan in de volgende ronde.

Net als bij de dames staat er in de achtste finales een boeiend duel tussen twee titelkandidaten op het programma: Draisma Dynamo neemt het op tegen Numidia VC Limax. Daarnaast is er nog een confrontatie tussen twee Eredivisieteams: Active Living Orion speelt tegen Prima Donna Kaas Huizen. Bekijk het schema hieronder (klik hier voor groot formaat).