Desy Poiesz en Brecht Piersma hebben zich geplaatst voor de halve finale van het WK U21 in Thailand. Voor een felbegeerde plek in de finale nemen ze het vannacht op tegen het Poolse koppel Ciezkowska/Lunio.

Poiesz en Piersma waren als poulewinnaars direct door naar de round of 16 en speelden vannacht tegen Līva Ēbere en Deniela Konstantinova uit Letland voor een plek bij de beste acht. Het Nederlandse duo had gedurende de hele wedstrijd de controle, kwam geen moment op achterstand en verzekerde zich van een plek in de kwartfinale door de Letten met 21-18 en 21-17 te verslaan. In de kwartfinale versloegen ze hun tegenstanders, Salinda Mungkhon en Jidapa Bunongkhun uit Thailand, eveneens in twee sets met overtuigende scores van 21-15 en 21-14.

Vannacht spelen Poeisz en Piersma om 02.50 uur Nederlandse tijd de halve finale tegen de Poolse Malgorzata Ciezkowska en Urszula Lunio. De andere halve finale gaat tussen Leona Kernen en Annique Niederhauser uit Zwitserland en het Chinese koppel Xu Yan en Mingli Zhou. De wedstrijden zijn live te volgen op het YouTube-kanaal van Beach Volleyball World.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn