De Nederlandse volleybalsters hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Volleyball Nations League met 2-3 verloren van de Dominicaanse Republiek. Oranje kwam terug van een 1-2 achterstand, maar kon in de tiebreak geen vuist meer maken tegen de Caraïbische volleybalsters. In de nacht van zaterdag op zondag speelt het team van bondscoach Avital Selinger haar laatste wedstrijd in Brasilia, tegen Zuid-Korea.

Tegenslagen

Dat Nederland nog niet op de toppen van haar kunnen presteert in de Volleyball Nations League heeft verschillende oorzaken. Passer/loper Nika Daalderop is nog niet wedstrijdfit, en hoewel ze wel bij het team is duurt haar herstel langer dan verwacht. Daarnaast is Celeste Plak in Brasilia vanwege een blessure niet volledig inzetbaar én werden drie speelsters getroffen door een buikgriepvirus.

Ondanks deze tegenslagen lukte het Nederland vannacht om competitief te zijn tegen de ervaren Dominicaanse Republiek, de nummer acht van de Olympische Spelen van Tokio.

Basisopstelling

Bondscoach Avital Selinger begon tegen de Dominicaanse Republiek met Britt Bongaerts (spelverdeler), Elles Dambrink (diagonaal), Anne Buijs en Fleur Savelkoel (passer/lopers), Eline Timmerman en Juliët Lohuis (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Nederland keek in de eerste set tegen een 18-21 achterstand aan, maar boog dit knap om in 25-23 setwinst.

De Dominicaanse Republiek counterde door de tweede en derde set met overtuiging te winnen: 20-25 en 21-25.

In de vierde set bracht Selinger Celeste Plak in voor Elles Dambrink en Jolien Knollema voor Fleur Savelkoel. Oranje won direct de set met overmacht (25-15) en dat bood hoop voor de vijfde set.

In de vijfde set kon een vroege 5-10 achterstand echter niet ongedaan worden gemaakt, met als resultaat dat de Dominicaanse Republiek de wedstrijd met 2-3 won en Nederland haar zevende nederlaag in de VNL leed.

Anne Buijs scoorde 19 punten voor Nederland. Brayelin Martinez werd topscorer met 23 punten.

Tegen Zuid-Korea in nacht van zaterdag op zondag

In de nacht van zaterdag op zondag speelt Nederland om 02.00 uur (Ned. tijd) tegen Zuid-Korea. Bekijk op deze pagina hoe je de wedstrijden van Nederland op de Volleyball Nations League kunt volgen.