Het allereerste Afrikaanse Elite 16-toernooi van de Beach Pro Tour vindt van woensdag 2 tot en met zondag 6 november plaats in Kaapstad. Drie Nederlandse herenteams nemen deel aan het hoofdtoernooi: Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen, Stefan Boermans/Matthew Immers en Leon Luini/Ruben Penninga. Katja Stam en Raïsa Schoon zijn vanwege een medische situatie binnen het gezin van Schoon niet afgereisd naar Kaapstad.

Drie Nederlandse mannenteams
Twaalf teams per gender hebben zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi dat op donderdag van start gaat. Uit de kwalificatie, die een dag eerder gespeeld wordt, komen nog eens vier teams. Regerend wereldkampioenen Anders Mol en Christian Sørum uit Noorwegen voeren de ranglijst aan in Zuid-Afrika. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich als tweede geplaatst voor het hoofdtoernooi, waar ze in poule B zijn ingedeeld met Moritz Pristauz en Martin Ermacora uit Oostenrijk en de Australische Izac Carracher en Mark Nicolaidis.

Stefan Boermans en Matthew Immers zijn als vijfde geplaatst en staan in poule D tegenover de Italiaanse Paolo Nicolai en Samuele Cottafava, die goud wonnen op het Elite 16-toernooi in Jurmala en brons pakten in Parijs. In hun laatste poulewedstrijd nemen Boermans en Immers het op tegen de enige speler die 17 jaar geleden deelnam aan het World Tour-evenement in Kaapstad. De 39-jarige Zuid-Afrikaanse Olympiër Grant Goldschmidt kreeg samen met Leo Williams een wildcard voor de editie van dit jaar.

Leon Luini en Ruben Penninga zijn het derde Nederlandse duo dat zich direct heeft geplaatst voor het hoofdtoernooi. In hun eerste poulewedstrijd spelen ze donderdag tegen Cherif Younousse en Ahmed Tijan uit Qatar, de winnaars van het Elite 16-toernooi in Rosarito. Een dag later treffen ze een team uit de kwalificatie en de Europees kampioenen David Åhman en Jonatan Hellvig uit Zweden.

Katja Stam en Raïsa Schoon nemen geen deel aan Elite 16-toernooi
Katja Stam en Raïsa Schoon zijn niet afgereisd naar Kaapstad. Door een medische situatie binnen het gezin van Raïsa, die zich op dit moment stabiel laat aanzien, is het team in overleg met hun staf tot dit besluit gekomen. In verband met privacy worden verder geen mededelingen gedaan over deze medische situatie. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met René van de Giessen van volleybalvereniging Voltena.

Programma poulefase

Datum

Tijd (NL)

Teams

do. 3 november

11.00 u

Brouwer/Meeuwsen - Carracher/Nicolaidis (AUS)

do. 3 november

15.00 u

Cherif/Ahmed (QAT) - Luini/Penninga

do. 3 november

17.00 u

Boermans/Immers - n.t.b.

do. 3 november

20.00 u

Brouwer/Meeuwsen - Pristauz/Ermacora (AUT)

vr. 4 november

10.00 u

Luini/Penninga - n.t.b.

vr. 4 november

11.00 u

Nicolai/Cottafava (ITA) -Boermans/Immers

vr. 4 november

16.00 u

Brouwer/Meeuwsen - n.t.b.

vr. 4 november

17.00 u

Boermans/Immers - Williams/Goldschmidt (RSA)

vr. 4 november

20.00 u

Åhman/Hellvig (SWE) - Luini/Penninga

Livestreams
Alle wedstrijden van het Elite 16-toernooi in Kaapstad zijn live te volgen op Volleyballworld.tv (betaald).

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×