In het Italiaanse Lecce beginnen drie Nederlandse beachvolleybalduo’s vandaag aan hun eerste Future-toernooi van het seizoen. Mees Sengers en Dirk Boehlé zijn als tiende geplaatst voor het hoofdtoernooi. Quinten Groenewold/Sam van der Loo en Erik Nijland/Yannick Verberne spelen de kwalificatie.

Mees Sengers en Dirk Boehlé kennen een uitstekende start van het beachvolleybalseizoen in eigen land. Het duo won het allereerste Nederlands kampioenschap King of the Court, waar ze grote namen als Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Leon Luini/Ruben Penninga achter zich lieten. Daarnaast domineerden ze op de BetCity Eredivisie Beach met gouden medailles in zowel Apeldoorn als Heerlen. Na deze goede resultaten op het hoogste Nederlandse niveau gaat Sengers/Boehlé zich in Lecce meten met veelbelovende internationale teams en een aantal gevestigde namen. Het duo is als tiende geplaatst voor het hoofdtoernooi dat morgen van start gaat.

Quinten Groenewold/Sam van der Loo en Erik Nijland/Yannick Verberne nemen vandaag deel aan het kwalificatietoernooi, dat bestaat uit twee rondes. Om 12.20 uur neemt Groenewold/Van der Loo het in de eerste ronde op tegen de Duitse Held/Rietschel. Nijland/Verberne speelt om 14.00 uur tegen Bello/Rocha uit Engeland.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn