Drie Nederlandse teams naar WK Beachvolleybal in Hamburg

Drie Nederlandse teams naar WK Beachvolleybal in Hamburg

Op het WK Beachvolleybal in Hamburg gaan drie teams de Nederlandse eer verdedigen. De deelnemerslijst en de wildcards zijn bekend gemaakt door de organisatie. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, Sanne Keizer en Madelein Meppelink en Joy Stubbe en Marleen van Iersel komen in Hamburg in actie. Er ging geen wildcard naar een Nederlands team.

Op 28 juni start in Hamburg het grootste internationale beachvolleybaltoernooi van dit seizoen, georganiseerd door de Beach Volleyball Major Series. Tot en met zondag 7 juli strijden de sterkste teams ter wereld om de felbegeerde wereldtitel in de Duitse havenstad. 

De nieuwe wereldkampioenen pakken op 6 en 7 juli voor hun land ook en ticket voor de Olympische Spelen. Er komen drie Nederlandse teams in actie. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen willen na hun verrassende wereldtitel van 2013 nu weer voor een podiumplek gaan in Duitsland. De heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zijn als twaalfde geplaatst.

Dames

Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink komen in Hamburg in actie, de BTN-dames zijn als tiende geplaatst. De regerend Europees kampioen zal ook op het WK willen pieken om een medaille te veroveren.

Het derde Nederlandse team op het WK: Joy Stubbe en Marleen van Iersel. Ze wisten zich te plaatsen via de Europese (CEV) ranglijst. Op het WK zijn ze als 27e geplaatst.

Er werd nog gehoopt op een wildcard voor Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, maar die kwam er niet. De wildcard ging naar Italië.   


Foto: Beach Majors/Angerer

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×