Nika Daalderop en Twan Wiltenburg hebben met hun clubs beslag weten te leggen op de Champions League. In Turijn won Vakifbank Istanbul in de finale tegen rivaal Eczacibasi Dynavit Istanbul de felbegeerde trofee bij de vrouwen, terwijl in een Pools onderonsje Azoty Kędzierzyn-Koźle aan het langste eind trok.

Het finalefestival in Turijn was het slot van het (internationale) clubseizoen. Opvallend aan beide Champions League-finales was dat de strijd tussen twee ploegen uit hetzelfde land werd uitgevochten.

Bij de vrouwen stond VakifBank Istanbul, de ploeg van Nika Daalderop en oud-Oranje-bondscoach Giovanni Guidetti, tegenover Eczacibasi Dynavit Istanbul. Beide teams grepen in de Turkse competitie naast de titel. Die was dit seizoen voor Fenerbache. Daardoor was de finale van de Champions League een mooie kans om het seizoen nog van glans te voorzien.

Daarin slaagde uiteindelijk Vakifbank, na vier sets. Uitblinker was met afstand Paolo Egonu, die maar liefst veertig punten binnen sloeg voor de winnaar.

Helaas was voor Nika Daalderop slechts een rol als reserve weggelegd in de finale. De Nederlandse international maakte eerder deze week bekend dat ze deze zomer de Turkse club verlaat en weer in Italië gaat spelen.

Kędzierzyn-Koźle

Bij de mannen was de finale nog een stukje spannender. Daar rolde pas na vijf sets een winnaar uit de bus en die luisterde naar de naam Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle. De ploeg van Twan Wiltenburg verloor de eerste set net aan (26-28) maar leek na twee opeenvolgende gewonnen sets toch op weg naar een snelle zege. Jastrzebski Wegiel, de kampioen van Polen, sleepte er evenwel na 28-30 voor het oog van duizenden Poolse volleybalfans op de tribune nog een vijfde set uit. Daarin kwam Kędzierzyn-Koźle snel op voorsprong en gaf die marge niet meer uit handen. Ook de Nederlandse inbreng in deze finale was klein. Bij Kędzierzyn-Koźle, dat voor het derde achtereenvolgende jaar de Champions League won, zat de Nederlandse middenblokkeerder Wiltenburg op de bank.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn