Zondagavond werden de finales gespeeld van het eerste Europees kampioenschap Queen & King of the Court. In de BetCity Arena op het Jaarbeursplein in Utrecht wonnen Chantal Laboreur en Karla Borger uit Duitsland de Queens-titel. Bij de mannen werden de Noorse Anders Mol en Christian Sørum gekroond.

Mol/Sørum voegt nieuwe prijs toe aan indrukwekkende prijzenkast
Voorafgaand aan de finale werd nog een play-off ronde gespeeld, waarin Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Matthew Immers/Mart van Werkhoven om de laatste finaleplek streden. De Nederlanders werden weggespeeld door Kusti Nõlvak en Mart Tiisaar uit Estland, die maar liefst 17 punten wisten te scoren. In de finale hadden de Nederlandse fans hun hoop gevestigd op Christiaan Varenhorst en Ruben Penninga, maar het duo werd al in de eerste ronde uitgeschakeld. In de tweede ronde namen Hendrik Mol en Mathias Berntsen uit Noorwegen afscheid. David Åhman/Jonatan Hellvig uit Zweden, de Noorse Anders Mol/Christian Sørum en Kusti Nõlvak/Mart Tiisaar trakteerden het publiek in de beslissende ronde op beachvolleybal van het hoogste niveau. Met 14 punten eindigden de Noren bovenaan, Åhman en Hellvig werden tweede, Nõlvak en Tiisaar pakten het brons. Voor de wereld-, olympisch en viervoudig Europees kampioen is het de eerste King of the Court-titel.

Gelegenheidsduo gekroond tot Europese Queens
Op de finaledag waren er geen Nederlandse damesteams meer in de race. Gelegenheidsduo Chantal Laboreur (die haar loopbaan na dit seizoen zal beëindigen) en Karla Borger uit Duitsland wonnen de play-off overtuigend. Even later stonden ze in de finale tegenover de Litouwse Ieva Dumbauskaite en Gerda Grudzinskaite, Tjaša Kotnik en Tajda Lovšin uit Slovenië en twee Zwitserse teams: Menia Bentele/Anouk Vergé-Dépré en Nina Brunner/Tanja Hüberli. In de eerste ronde strandde Bentele/Vergé-Dépré, het Sloveense duo lag er in de tweede ronde uit. In de beslissende ronde scoorden Laboreur/Borger en Brunner Hüberli beiden 13 punten, maar de Duitsers hadden achtereenvolgens meer punten gescoord en pakten daarmee de allereerste Europese kroon.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×