Deze week wordt de eerste A1 CEV BeachVolley Nations Cup gespeeld in Wenen. Tijdens dit nieuwe toernooi spelen twee duo’s per land als één team. Bij de mannen wordt Nederland vertegenwoordigd door Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde. Bij de vrouwen vormen Mexime van Driel/Emma Piersma en Emi van Driel/Pleun Ypma een team.

Competitieformat
Elk land wordt vertegenwoordigd door twee teams per gender. Samen strijden ze voor de allereerste titel European Champion of Nations. Iedere wedstrijd bestaat uit een duel tussen de topteams van beide landen en een tweede duel waarin de teams met de lagere ranking het tegen elkaar opnemen. Wanneer beide landen één overwinning hebben geboekt, zal een golden set de winnaar bepalen. Voor deze set kan elke combinatie van spelers van hetzelfde land geselecteerd worden.

De acht landen per gender zijn ingedeeld in twee poules. Na de poulefase plaatsen de poulewinnaars zich direct voor de halve finales. De landen die als tweede en derde eindigen, spelen kwartfinales tegen landen uit de andere poule voor de overige twee plekken in de halve finale.

Deelnemende teams
Het toernooi begint op dinsdag met de poulewedstrijden bij de vrouwen. Nederland, Zwitserland, Letland en Spanje vormen Poule A. Poule B bestaat uit Duitsland, Oostenrijk, Italië en Tsjechië. Mexime van Driel/Emma Piersma en Emi van Driel/Pleun Ypma staan in hun eerste poulewedstrijd tegenover Letland.

Bij de mannen vormen Noorwegen, Italië, Polen en Duitsland poule A. Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Estland zijn ingedeeld in poule B. Op woensdag nemen Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde het in de eerste poulewedstrijd op tegen Estland.

Bekijk hier het volledige wedstrijdschema
van de A1 CEV BeachVolley Nations Cup.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn