Matthew Immers en Steven van de Velde ronden een dominant optreden op het Challenge-toernooi van Chiang Mai af met een gouden medaille. In de finale klopten ze Piotr Kantor en Jakub Zdybek uit Polen in twee sets: 16-21 en 13-21.

Matthew Immers en Steven van de Velde bereikten vannacht de finale na een 2-0 (21-19, 23-21) overwinning op de Amerikaanse Miles Evans en Chase Budinger, winnaars van het Challenge-toernooi van Haikou. Piotr Kantor en Jakub Zdybek uit Polen wonnen de andere halve finale na drie spannende sets van de Australiërs Mark Nicolaidis en Izac Carracher.

De finale tussen Polen en Nederland kende vanaf het begin weinig spanning. Na een ace van Van de Velde was het gat in de eerste set al snel vier punten: 3-7. Polen kon de achterstand niet meer goedmaken en na een krachtige aanval van Immers, die in deze wedstrijd 15 aanvalspunten zou scoren, had Nederland vijf setpunten. De tweede werd benut via een tweeslag van Van de Velde. Polen leek aanvankelijk mee te kunnen komen in set twee, maar het Nederlandse koppel nam weer ruim de leiding door bij een score van 8-9 vijf opeenvolgende punten te scoren. Kantor/Zdybek kon het tij niet meer keren, en met een overtuigende score van 13-21 verzekerden Immers en Van de Velde zich van de gouden medaille.

Het is de eerste medaille voor het koppel van Beach Team Nederland, dat sinds dit seizoen samen speelt. Gedurende het hele toernooi stonden ze slechts één set af.

Het brons ging naar Evans en Budinger, die de kleine finale in drie sets wonnen van Australië.