Deze week werden de wedstrijden in de derde ronde van het nationaal Bekertoernooi gespeeld. Bij de heren werden twee Eredivisionisten uitgeschakeld door Topdivisionisten: Volley Tilburg won van VCN en het tweede herenteam van Dynamo versloeg Prima Donna Kaas Huizen.

Heren
Bij de heren stuntte Volley Tilburg, koploper in de Topdivisie Heren B, tegen Eredivisionist VCN. De Brabantse formatie boekte een overtuigende 3-0 (25-19, 26-24 en 25-17) overwinning en drong daarmee door tot de achtste finale van het Bekertoernooi. Ook Prima Donna Kaas Huizen sneuvelde in het duel tegen een ploeg uit de Topdivisie. Het tweede herenteam van Dynamo won met ruime cijfers: 25-20, 25-18 en 25-18. RECO ZVH ontsnapte aan een vroegtijdige uitschakeling. De ploeg kwam op een 2-1 achterstand tegen het eerste herenteam van Dros-Alterno dat uitkomt in de Tweede Divisie, maar stelde uiteindelijk de overwinning met 2-3 veilig.

Dames
Bij de vrouwen hebben Eredivisionisten Eurosped en Visser Assen/Sudosa-Desto zich geplaatst voor de vierde ronde van het nationaal Bekertoernooi. Eurosped had moeite met Topdivisionist Spaarnestad, maar won uiteindelijk met 2-3 en kwam met de schrik vrij. Sudosa-Desto, de huidige nummer 9 in de Eredivisie, won thuis in drie sets van het hoger gerankte Voltena.