In een poging om spelers steeds meer kansen te bieden om te concurreren op het hoogste niveau en om het algemene imago en de beleving van de sport te moderniseren, heeft de Europese Volleybalbond CEV de krachten gebundeld met de Nederlandse promotor Sportworx en de Nevobo om alweer een spannende beachvolleybalcompetitie van de hoogste kwaliteit aan te bieden. De allereerste editie van de CEV Queen & King of the Court European Finals zal aanstaande september plaatsvinden in Utrecht, waarmee de Europese topspelers worden gekroond in wat zich al - in een zeer korte tijd - heeft gevestigd als een zeer vermakelijke wedstrijdvariant voor zowel atleten, fans als media.

Queen King of the Court European Finals Utrecht 2022

Het evenement heeft tot doel de topteams van Europa in de spotlight te zetten en opnieuw te demonstreren wat deze dynamische, energieke, boeiende sport te bieden heeft. De toevoeging van dit evenement aan de Europese kalender is weer een grote stap voorwaarts na de eerder dit jaar aangekondigde introductie van de BeachVolley Nations Cup.

KOTC 2020 Set Vexy 0536

Met het EK Beachvolleybal als onderdeel van het multi-sport EK van München 2022, de inaugurele BeachVolley Nations Cup in Wenen en de CEV Queen & King of the Court European Finals, zal het Europese beachvolleybalseizoen 2022 voor het eerst drie grote hoogtepunten bevatten.

De CEV, Sportworx en de Nevobo zullen begin juni in Utrecht meer details over dit innovatieve concept bekendmaken. Utrecht is de stad waar een grote Europese beachvolleybalcompetitie zal terugkeren nadat dezelfde stad gastheer was van het zeer succesvolle EK Beachvolleybal in 2018, samen met Den Haag, Rotterdam en Apeldoorn.

KOTC Utrecht 2021 Set Vexy 5881
Foto: Set Vexy

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×