Afgelopen zondag, 5 mei, stond het marktplein in Hilversum volledig in het teken van de BetCity Queen & King of the Court National Series. Het evenement markeerde de eerste stop van de tour en trok veel enthousiaste toeschouwers.

Gedurende de dag kwamen ongeveer 1200 toeschouwers samen om de start van het beachvolleybalseizoen bij te wonen. Ze werden getrakteerd op schitterende wedstrijden, een activiteitenplein voor alle leeftijden, levendige terrassen en stralend weer.

Favorietenrollen waargemaakt
In het damestoernooi lieten Sarah Cools en Lisa van der Vonder zien waarom zij een wildcard van organisator Sportworx verdienden. De Belgische kampioenen wisten iedere ronde winnend af te sluiten, kwamen nauwelijks in de problemen en mogen zich daarmee Queens of Hilversum noemen. Lavinia Maiorano en Leanne van Vegten maakten grote indruk in Hilversum. Het nieuwe duo wist zich via de play-off ronde voor de finale te plaatsen en eindigde daar op een mooie tweede plek. Het podium werd aangevuld door bronzen medaillewinnaars Jill de Groot en Anique Tavenier.

Ook bij de mannen was er een nieuw team dat indruk maakte met een dominant optreden. Mart van Werkhoven en Cain van Hal waren onverslaanbaar in elke ronde en kroonden zich met verve tot Kings of Hilversum. Niels Lipke en Alex Meijs, die de afgelopen twee weken nog tegenover elkaar stonden in de strijd om de landstitel indoor, eindigden als tweede. De ervaren Gijs van Pruijsen en zijn partner Roel Koper pakten het brons.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn