Saugella Monza heeft in Istanbul de CEV Cup gewonnen door Galatasaray een tweede keer met 3-0 te verslaan. Floortje Meijners had een belangrijk aandeel in de winst met 9 punten. Het is voor Meijners de derde keer dat zij het Europese toernooi op het tweede niveau weet te winnen, in 2012 en 2019 was ze met Busto Arsizio de winnaar.

De eerste wedstrijd vorige week had Monza thuis al met 3-0 gewonnen, ze waren vooral blokkerend niet te stoppen. Maar liefst 17 keer stopten ze de aanval van Galatasaray af. Dinsdagavond in Istanbul ging het Italiaanse team op dezelfde voet verder, deze keer kwamen ze tot een aantal van 16 blocks.

Aangevoerd door een sterk spelende spelverdeelster Alessia Orro had Monza geen enkel probleem met het Turkse team. Ze vlogen met 25-17 en 25-19 over Galatasaray heen. Daarmee was de eindwinst in de CEV Cup ook binnen, Galatasaray had met 3-0 of 3-1 moeten winnen om een golden set af te kunnen dwingen.

Nadat de titel was behaald, konden de basisspeelsters van Monza rust nemen, waaronder Floortje Meijners. Ze had met 9 punten een grote rol gespeeld in de overwinning. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-0 gewonnen, nadat ook de derde set met 25-19 werd binnengehaald.

Het is voor Monza de tweede Europese titel in drie seizoenen. In 2019 wonnen ze de Challenge Cup, met toen Anne Buijs in de gelederen.