Frank van den Outenaar gaat in de technische staf van Beachvolleybal Team Nederland verder als hoofdcoach van Raïsa Schoon en Katja Stam. Van den Outenaar was als assistent-coach al langere tijd betrokken bij de training en coaching van het nummer 1-duo van Nederland.

Van den Outenaar sloot in 2019 als Talentcoach aan bij het Jong Oranje Dames programma van Beachvolleybal TeamNL. Kort daarop werd hij als assistent-coach opgenomen in de technische staf. In de aanloop naar de Spelen van Tokio en daarna werkte hij al nauw samen met Stam en Schoon, die zo goed als zeker zijn gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs.

“Het is fijn dat we duidelijkheid hebben gecreëerd in zowel het programma als de begeleiding voor dit jaar. Met Frank in deze rol kijken we met vertrouwen uit naar de start van het seizoen en de voorbereidingen op de Olympische Spelen”, aldus Katja Stam.

Schoon en Stam zijn de huidige nummer vijf van de wereld. Het duo boekte eind vorig jaar nog een groot succes door de Queen of the Court Finals in Doha te winnen.

De eerste Beach Pro Tour Elite 16 van dit seizoen staat voor begin maart op de kalender. Ook dat toernooi wordt in Qatar gespeeld. Naast de Olympische Spelen is ook het EK Beachvolleybal in Nederland een belangrijke highlight in het programma van Schoon en Stam in 2024.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn