De havenstad Messina op het Italiaanse eiland Sicilië is deze week het decor van een Future-toernooi van de Beach Pro Tour. Vandaag werden de kwalificaties gespeeld, Mees Sengers/Dirk Boehlé en Quinten Groenewold/Sam van der Loo beginnen morgen aan het hoofdtoernooi.

Mees Sengers en Dirk Boehlé veroverden eerder deze maand een zilveren medaille op het Future-toernooi in het Bulgaarse Sveti Vlas. Vanaf morgen gaan zij in Italië op jacht naar hun tweede Beach Pro Tour medaille van het seizoen. In hun eerste poulewedstrijd zullen ze het opnemen tegen het Oekraïense koppel Savvin/Moiseiev. De winnaar strijdt vervolgens tegen de winnaar van het duel tussen Krumins/Caminati (Italië) en Nemec/Petruf (Slowakije) om poulewinst, terwijl de verliezers tijdens een onderling duel nog een laatste kans hebben op een plek in de knock-outfase.

Ook Quinten Groenewold en Sam van der Loo hebben zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. In hun eerste Future-toernooi in Bulgarije begon het Nederlandse koppel in de kwalificaties en schopte het uiteindelijk tot de kwartfinale. Morgenmiddag spelen ze hun eerste poulewedstrijd tegen de Duitsers Sowa/Just, de gouden medaillewinnaars van het Future-toernooi in Krakau. Het andere duel in de poule gaat tussen Benzi/Bonifazi (Italië) en Petik/Dóczi (Hongarije).

Programma
 

DagTijdTeams
Vrijdag 21 juni14.30 uurSengers/Boehlé - Savvin/Moiseiev (UKR)
Vrijdag 21 juni15.30 uurSowa/Just (GER) - Groenewold/Van der Loo

EK Beachvolleybal in Nederland!
Wist je dat het EK Beachvolleybal dit jaar in Nederland plaatsvindt? Van dinsdag 13 t/m zondag 18 augustus komt de Europese beachvolleybaltop naar Den Haag, Apeldoorn & Arnhem. Bezoek deze pagina voor meer informatie over het toernooi en om je tickets te bestellen.

Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn