Goud en brons op World Tour in Vaduz

Goud en brons op World Tour in Vaduz

Op de FIVB World Tour in Vaduz heeft Beachvolleybal Team Nederland sterk gepresteerd met twee medailles. Emma Piersma en Pleun Ypma wonnen goud door in de finale af te rekenen met Japan. Jasper Bouter en Ruben Penninga veroverden het brons op het 1-ster toernooi in Liechtenstein.

Emma Piersma en Pleun Ypma speelden een ijzersterk toernooi in Vaduz. Ze wonnen in de halve finale na een spannende strijd met 1-2 (18-21, 23-21, 12-15) van het Japanse duo Mizoe/Hashimoto, die als eerste geplaatst waren in Vaduz. De talenten van Beachvolleybal Team Nederland waren als zesde gerankt.

De final four was volledig Nederlands en Japans, want de andere halve finale ging tussen Katja Stam en Julia Wouters en de Japanse dames Kaho/Reika. Stam en Wouters moesten hun meerdere erkennen in Japan mede doordat Stam een blessure opliep, het werd 1-2 (21-17, 17-21, 14-16). Ze speelden de kleine finale om het brons vervolgens niet.

Finale

Piersma en Ypma denderde verder in de finale. Ze speelden daarin heel overtuigend en vol power. Dat leverde een hele snelle en duidelijke overwinning op tegen Kaho en Reika. Het werd in een half uurtje 21-14 en 21-14 voor de BTN-dames. 

Een hele knappe prestatie van Piersma en Ypma in Vaduz. Voor beide BTN- speelsters was het haar eerste keer op het podium van de World Tour en dan meteen op het hoogste treetje. Op het podium werden ze vergezeld door nog een Nederlands team.

Brons

Bij de mannen wisten Jasper Bouter en Ruben Penninga het brons te veroveren. De BTN-heren waren heel dichtbij een plek in de finale, maar moesten met 0-2 (19-21 en 19-21) nipt hun meerdere erkennen in het Russische duo Kuvichka/Kislytsyn. 

In de kleine finale stonden Bouter en Penninga tegenover de Oostenrijkers Ertl F./Kratz. Het leverde een mooie zege op voor de BTN-heren, die met een goede service en prima verdedigend werk van Bouter het verschil maakten. Het werd 21-18 en 21-18 voor de Nederlanders die daarmee het brons pakten in Vaduz.

Nederlands duel in tussenronde 

Zaterdagmiddag stonden twee Nederlandse teams tegenover elkaar in de tussenronde van het toernooi in Liechtenstein. Mees Blom en Yorick de Groot van BTN gingen de strijd aan met Sven Vismans en Tom van Steenis. 

Vismans en Van Steenis wonnen met 21-17 en 26-24 en gingen door naar de kwartfinale. Daarin verloren ze zaterdagavond met 2-1 (19-21, 23-21, 15-11) van het Oostenrijkse team Kindl/Seiser, die uiteindelijk het toernooi op hun naam schreven.

Blij Piersma Ypma
Piersma Pass Vaduz
Goud Piersma Ypma
Winst Nederland Vaduz
Bouter Duik Vaduz
Penninga Set
Bouter Juichen Vaduz
Jasper En Ruben Brons Vaduz
Podium Vaduz
Ned Vs Ned Vaduz
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×