Het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen wordt op donderdag 22 september groots geopend met een teampresentatie op het Marktplein in Apeldoorn en aansluitend een feest met bekende artiesten. Beide zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Met optredens van onder anderen zangeres Berget Lewis en het dj-trio Kris Kross Amsterdam wacht Apeldoorn en de volleybalfans een spetterend openingsfeest aan de vooravond van het WK volleybal, dat voor het eerst in de historie plaats in Nederland wordt gehouden.

Apeldoorn is tijdens het ruim drie weken durende kampioenschap (23 september – 15 oktober) naast Arnhem en Rotterdam een van de drie speelsteden in ons land. De beslissende wedstrijden van het WK, dat ook deels in Polen wordt gespeeld, vinden plaats in het Apeldoornse Omnisport.

Innovatief

Bij de grootse opening op donderdag 22 september worden alle 24 deelnemende landen tijdens een show met acts en muziek op het Marktplein aan het publiek voorgesteld. De volgende dag staan in Arnhem de eerste wedstrijden van het WK op het programma.

“De manier waarop we het WK volleybal aftrappen is uniek”, aldus toernooidirecteur Manon Flier. “Nog niet eerder is bij een WK Volleybal het deelnemersveld zo groots gepresenteerd aan duizenden fans. Het wordt een onvergetelijke show waarmee we de beste volleybalsters ter wereld aan het publiek presenteren.”

De teampresentatie begint om 18.30 uur. Waarna er een feestavond is, georganiseerd door Apeldoorn, op Het Marktplein van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Charity Partner

Bij de Teampresentatie is ook een belangrijke rol weggelegd voor de deelnemers van de diverse challenges en evenementen, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting, die zich inzet om mensen met diabetes te helpen bij het realiseren van een betere kwaliteit van leven, is de Charity Partner van het WK Volleybal. Mensen, jong en oud met diabetes en wandelgroepen die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge vertegenwoordigen op symbolische wijze de vier WK-poules met elk zes landen en hebben na een wandeltocht het Marktplein als eindpunt.

Teampresentatie nieuwe foto
Team Presentatie 060
Teampresentatie 2 0 nieuwe foto

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn