Heidi Peters geniet in het land van haar grootouders

Heidi Peters geniet in het land van haar grootouders

Wie in het plaatsje Neerlandia in de staat Alberta woont, moet wel bijna Nederlandse roots hebben. ‘Dat klopt’, zegt Heidi Peters, international van de Canadese ploeg en in het dagelijks leven werkzaam in de reisbranche.

Ruim honderd jaar geleden werd door de Nederlandse gemeenschap in centraal Alberta een dorp gesticht: Neerlandia. De grootouders van de 23-jarige hitter emigreerden vanuit Groningen naar Canada. Daar werd haar moeder Cora geboren.

Heidi Peters, de nummer 11 van de Canadese ploeg, verloor dinsdagavond in de poulefase met 3-2 van Nederland. Zelf maakte ze de nodige punten op serve en bezorgde ze Oranje met haar harde slagen een lastige avond. Zaterdagmorgen nam ze met Canada revanche op Oranje. De strijd om plek zeven eindigde in een 3-1 zege voor Canada. Spelen in een theater vindt ze ‘cool’. “Het is anders en interessant. De kleedkamers in een theater zijn beter dan in een sporthal”.  En ze vindt het bijzonder om terug te zijn in het land, waar het zitvolleybal ontstaan is.

Maar voor wie was moeder Cora tijdens de Nederland – Canada? Ze hoefde niet lang na te denken. “Ik ben voor Heidi, ik kijk naar mijn dochter. Voor Canada dus.”

Het is de tweede keer dat Heidi Peters Nederland bezoekt. In 2016 was ze, in aansluiting op een toernooi in Londen, ook al eens in ons land. Ook moeder Cora geniet van een nieuw verblijf in ons land. De familie woont voornamelijk in het noorden van het land, zoals Uithuizen en Groningen. Een neef fungeert dezer dagen als taxichauffeur. Ze vond Arnhem fantastisch en kijkt uit naar een korte vakantie, aansluitend op dit WK in het land van haar ouders en grootouders.

Foto: World ParaVolley

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×