Matthew Immers en Steven van de Velde staan in de halve finale van het Challenge-toernooi in Chiang Mai. Na overwinningen op Canada en Litouwen gaan de Nederlanders vannacht de strijd aan voor een plek in de finale.

Immers en Van de Velde hadden zich als poulewinnaar geplaatst voor de achtste finales. Daarin moesten ze voor het eerst dit toernooi een set afstaan aan het Canadese duo Samuel Schachter en Daniel Dearing, dat de eerste set overtuigend met 16-21 won De Nederlanders herstelden zich goed in de tweede set, die ze met 21-18 naar zich toe trokken. In de beslissende set namen Immers en Van de Velde snel een voorsprong van drie punten: 4-1 werd 9-6, waarna hun tegenstanders nog slecht één keer tot scoren kwamen. Met een overtuigende 15-7 was de kwartfinaleplek veiliggesteld.

Later op de dag was het Litouwse koppel Patrikas Stankevicius en Audrius Knasas de tegenstander. Aanvallend en serverend wisten de teams evenveel punten te noteren, maar Van de Velde's negen killblocks maakten het verschil in dit duel dat met 21-18 en 24-22 gewonnen werd door Nederland. Vannacht om 03.00 uur Nederlandse tijd zullen Immers en Van de Velde strijden voor een plek in de finale. Ze staan tegenover de winnaar van het duel tussen Hörl/Horst (Oostenrijk) en Evans/Budinger (Verenigde Staten).

Uitslagen

Immers/Van de Velde - Schachter/Dearing 2-1 (16-21, 21-18, 15-7)
Immers/Van de Velde - Stankevicius/Knasa 2-0 (21-18, 24-22)

Programma & livestream

Dag

Tijd (NL)

Teams

Zondag 19 november

03.00 uur

Immers/Van de Velde - NTB

Alle wedstrijden zijn (betaald) te volgen via Volleyballworld.TV.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn