De Ingrid Visser Awards 2019 voor de beste volleybalster en volleyballer van het jaar zijn gewonnen door Robin de Kruijf en Nimir Abdelaziz. Lezers van Volleybalkrant.nl konden afgelopen week stemmen op vijf genomineerden per gender. De stemmen vormen samen met een stem van een vakjury het eindoordeel. Abdelaziz was zowel bij publiek als jury favoriet, bij de vrouwen ging de strijd tussen De Kruijf en spelverdeelster Britt Bongaerts. Het juryoordeel gaf de doorslag.

De Ingrid Visser Awards worden sinds 2013 uitgereikt, het jaar dat De Kruijf er ook met de titel vandoor ging. De prijzen zijn naast de trofee voor de beste Nederlandse volleyballers van het jaar ook een eerbetoon aan de in 2013 om het leven gebrachte Ingrid Visser, één van de beste volleybalsters die Nederland ooit heeft gehad. Zij werd samen met haar partner Lodewijk Severein in mei 2013 in Spanje van het leven beroofd.

De stemmen van het publiek tellen voor 50% mee in de verkiezing, de overige 50% wordt bepaald door een stem van de vakjury. In de jury namen dit jaar onder andere volleybaljournalisten Willem Held (Telegraaf) en John Volkers (Volkskrant) zitting. Ook Nevobo-voorzitter Peter Sprenger maakte deel uit van de jury.

De Kruijf verslaat Bongaerts
Onder de lezers van Volleybalkrant.nl was Britt Bongaerts favoriet, zij ontving 90 stemmen meer dan Robin de Kruif. De jury was echter unaniem in haar beslissing De Kruijf als beste volleybalster van 2019 te benoemen. "Zij is zeer succesvol bij haar club, zowel in de nationale als internationale competities", staat in het juryrapport. "Met een landstitel en een wereldkampioenschap voor clubteams als gevolg. En bij het nationaal team presteerde ze uitstekend en bleef ze overeind, daar waar anderen niet goed presteerden."

Nimir laat Jelte Maan achter zich
Ook Jelte Maan kreeg veel stemmen van het publiek en ging aanvankelijk zelfs enige tijd aan de leiding. Maar uiteindelijk werd Nimir, naast de duidelijke voorkeur van de jury, ook door het publiek met bijna 200 stemmen meer dan Maan verkozen als favoriet.
De jury over Nimir: "De absolute leider binnen de nationale ploeg. En momenteel de uitblinker in de Italiaanse competitie. Geen twijfel mogelijk wat ons betreft wie de beste speler van 2019 is."

Uitreiking op 7 januari
De Ingrid Visser Awards worden op dinsdag 7 januari bij het olympisch kwalificatietoernooi uitgereikt na de wedstrijd van de Volleybaldames tegen Azerbeidzjan. Wil jij dit meemaken? Koop hier dan snel jouw tickets!

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn