Op woensdag 19 april gaf international Jasper Diefenbach de aftrap voor een bijzondere crowd funding-actie: het bij elkaar sparen van een Schoolplein 14 voor zijn oude basisschool De Driehoek in Dordrecht. Dit weekend werd bekend dat de benodigde 8000 euro is opgebracht dankzij Oranjefans, een actie van de basisschoolkinderen en een bijdrage van de Johan Cruijff Foundation. Komend schooljaar wordt het begeerde Schoolplein14 aangelegd.

De afgelopen maanden heeft een aanzienlijk deel van de fans van de nationale teams gehoor gegeven aan de oproep van international Jasper Diefenbach om een klein bedrag extra te betalen aan de tickets voor wedstrijden van de Oranje volleybalteams. Ook de leerlingen van De Driehoek zelf hebben zich ingespannen en met een kassabonnenactie van de plaatselijke supermarkt een mooie bijdrage geleverd. Verder deed de Cruijff Foundation nog een duit in het zakje wat bij elkaar de benodigde 8000 euro heeft opgebracht.

Komend schooljaar wordt het begeerde Schoolplein14 aangelegd bij De Driehoek zodat de leerlingen voor, tijdens en na school samen kunnen spelen en sporten. “Schoolpleinen zijn vaak grijs en saai wat niet uitdaagt tot bewegen”, vertelt Jasper Diefenbach. “Met een Schoolplein14 kan ieder kind genieten van de unieke beleving van sport en spel. Ontzettend gaaf dat we dit met elkaar omarmd hebben en dat het gelukt is om het benodigde bedrag bij elkaar te sparen!”

De actie

Op woensdag 19 april bezocht international Jasper Diefenbach zijn oude basisschool De Driehoek in Dordrecht. Samen met collega-international Fabian Plak gaf Diefenbach de hele ochtend clinics aan groep 5 t/m 8. Het filmpje dat daaruit voortkwam, werd verspreid via de kanalen van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo), de Cruijff Foundation, OBS de Driehoek en volleybalvereniging Next Volley. In dat filmpje riepen de internationals hun achterban op bij te dragen aan dit mooie doel door een klein bedrag extra te betalen voor tickets van de wedstrijden van de Oranje volleybalteams.

Wat is Schoolplein14?

Schoolplein14 is een initiatief van de Cruijff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het basisonderwijs uit te dagen en te stimuleren om op het schoolplein met elkaar te spelen en te sporten. Op veel schoolpleinen, waaronder die van OBS de Driehoek, is dat niet het geval. Met een paar kleine aanpassingen wil de Cruijff Foundation schoolpleinen creëren waar leerlingen structureel meer worden uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. Met coatings worden lijnen en kleurvakken (coatings) op het plein aangebracht, zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan. De Cruijff Foundation is maatschappelijk partner van Volley2018, een groot sportstimuleringsproject van de Nederlandse Volleybalbond.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn