De meiden van Jeugd Oranje hebben hun laatste wedstrijd op het EK U17 in drie sets gewonnen van Slovenië. In de eerste set kwam de Sloveense ploeg amper tot scoren en met een overtuigende 12-25 nam Nederland een 0-1 voorsprong in sets. In de tweede en derde set wist Slovenië aanvallend meer druk te zetten, maar op de beslissende momenten was de ploeg van bondscoach William Klaver beter. Roos Grooters en Roos Wessels leverden een belangrijke bijdrage aan de overwinning. Grooters werd topscorer met 13 punten, gevolgd door Wessels met 10 punten. De middenaanvalster behaalde deze wedstrijd een aanvalspercentage van 100% en scoorde 3 blokkeringspunten. Op het EK U17 eindigen de meisjes van Jeugd Oranje op de zevende plaats.