Joop Alberda technisch directeur Nevobo t/m 2020

Joop Alberda technisch directeur Nevobo t/m 2020

Joop Alberda blijft deze Olympische cyclus technisch directeur van de Nevobo. Alberda zou aanvankelijk tot 1 januari 2019 de topsportprogramma’s overzien, maar de Nevobo heeft hem gevraagd aan te blijven t/m 2020.

Joop Alberda (67 jaar) leidde de Lange Mannen in 1996 naar olympisch goud en bekleedde tussen 2006 en 2008 de functie van technisch directeur bij de bond. Naast zijn activiteiten in het volleybal werkte Alberda onder meer als technisch directeur bij NOC*NSF, en vervulde hij functies in het voetbal, wielrennen, atletiek en zwemmen.

Reactie Guido Davio, algemeen directeur Nevobo:

“Met Joop hebben we momenteel de beste man in huis voor deze functie. De samenwerking bevalt uitstekend en in deze cruciale fase richting de Olympische Spelen van Tokio ben ik verheugd dat hij zijn werk voor ons nog twee jaar wil continueren.”

Reactie Joop Alberda:

“Ik beschouw het als een voorrecht om de komende twee jaar de topsportprogramma’s van de Nevobo te mogen helpen. Zowel in het volleybal als in het beachvolleybal presteren wij in de wereldtop, daar zijn ruim 200 landen jaloers op. De afgelopen maanden heb ik genoten van de inzet en de prestaties van de teams. Ook heb ik vastgesteld dat er nog procenten te winnen zijn, en daar gaan we mee aan de slag.”

Joop Alberda Rh
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×