De Lange Mannen hebben de eerste van twee oefenwedstrijden tegen Slovenië verloren. In Doetinchem werd het 1-3 in de ‘officiële’ interland, waarna nog een vijfde set werd gespeeld. Die won Nederland wel.

In de eerste set ging het lang gelijk op, maar spurtte Slovenië, de nummer vier van het WK in 2022, in de slotfase naar setwinst (21-25). In de tweede set verdedigde Nederland lang met succes een voorsprong van een paar punten, maar werd het toch nog close. Niettemin ging die set (26-24) naar het team van bondscoach Roberto Piazza. Daarna werd het krachtsverschil in de derde (17-25) en vierde set (19-25) een stuk duidelijker en pakte Slovenië de oefenzege. Nederland won vervolgens wel de ‘bonusset’ met 25-19.

Nimir Abdel-Aziz werd topscorer namens Nederland. Hij kwam drie sets in actie en scoorde daarin 31 punten.

Debutanten

Bij Oranje maakten Jasper Wijkstra, Sil Meijs, Siebe Korenblek en Niels Lipke voor eigen publiek hun debuut in het team. Het viertal kwam vorige week tijdens een oefenstage in Italië ook al in actie.

Nederland trad met de volgende selectie aan: Wessel Keemink, Sil Meijs, Robbert Andringa, Niels Lipke, Fabian Plak, Twan Wiltenburg, Siebe Korenblek, Luuc van der Ent, Michaël Parkinson, Bennie Tuinstra, Maarten van Garderen, Gijs Jorna, Thijs ter Horst, Jasper Wijkstra, Nimir Abdel-Aziz, Stijn van Tilburg.

Volleyball Nations League

Morgen spelen de twee landen nog een keer tegen elkaar, maar dan in Zwolle. Voor die wedstrijd zijn hier nog kaarten te koop. Nederland is in voorbereiding op de Volleyball Nations League. In die competitie speelt Oranje in juni ook een aantal wedstrijden in Rotterdam. Meer informatie en tickets vind je hier.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn