Leon Luini en Ruben Penninga hebben zich vannacht geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Challenger in La Paz, Mexico. Het duo won in de kwalificatieronde van de Chileense Droguett/Aravena. In hun eerste poulewedstrijd treffen ze vrijdagavond McHugh/Burnett uit Australië, Stefan Boermans en Yorick de Groot nemen het op tegen de Amerikaanse Crabb Tr./Brunner.

Leon Luini en Ruben Penninga waren als tweede geplaatst voor het kwalificatietoernooi en hadden daarmee een plekje bemachtigd in de tweede kwalificatieronde. Daarin stonden ze tegenover het Chileense duo Droguett/Aravena. In de eerste set maakte Droguett meer onnodige fouten dan dat hij punten scoorde en daar maakte het Nederlandse duo dankbaar gebruik van. Met 16-21 ging de set naar Luini/Penninga. De Chileense verdediger had ook in de tweede set moeite om punten te scoren, maar dankzij de 16 punten van zijn partner ging het toch gelijk op tussen de teams. Luini en Penninga hadden meerdere setpunten nodig, maar sleepten de winst uiteindelijk met 24-26 binnen. In hun eerste poulewedstrijd speelt Luini/Penninga vandaag tegen McHugh/Burnett uit Australië. Het andere duel in hun poule gaat tussen de Italiaanse Lupo/Russo en Diaz/Alayo uit Cuba. Na de eerste poulewedstrijden spelen de winnaars van beide duels tegen elkaar om de poulewinnaar te bepalen, de verliezers strijden om een plek in de knock-outfase.

Stefan Boermans en Yorick de Groot komen vandaag voor het eerst in actie in La Paz. Het duo had zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi en is ingedeeld in Poule D. Om 20.20 uur Nederlandse tijd spelen ze hun eerste poulewedstrijd tegen de Amerikaanse Crabb Tr./Brunner. Afhankelijk van het resultaat van de eerste ronde nemen ze het in de tweede poulewedstrijd op tegen de als vierde geplaatste Herrera/Gavira uit Spanje of de Portugese Pedrosa/Campus, die zich via de kwalificatie plaatste voor het hoofdtoernooi.

Programma

Datum

Tijd (NL)

Teams

Vrijdag 17 maart

20.20 u

Crabb Tr./Brunner (USA) - Boermans/De Groot

Vrijdag 17 maart

21.10 u

McHugh/Burnett (AUS) - Luini/Penninga


Uitslagen

Droguett/Aravena - Luini/Penninga 0-2 (16-21, 24-26)

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op Volleyballworld.tv. Een beachvolleybalabbonement kost €5.99 per maand.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn