Op dinsdagavond is in een live-uitzending van Tijd Voor Volleybal de loting voltrokken voor de derde ronde van het nationale bekertoernooi. Ook is geloot wie er in de volgende fases van het knock-out systeem aan elkaar worden gekoppeld.

Op zaterdag 2 december 2023 staat de derde ronde op het programma. De winnaars van de tweede ronde en de nummers 9 en lager van de Eredivisie van het voorgaande seizoen komen deze ronde in actie. In de achtste finales, die op zaterdag 23 december 2023 gespeeld worden, zullen ook de overige eredivisieteams instromen.

Indien twee teams uit een verschillende divisie tegen elkaar uitkomen, speelt het team dat uitkomt in de laagste divisie automatisch thuis. Deze regel blijft het hele toernooi gelden.

Het resterende programma voor het nationale bekertoernooi:
Zaterdag 2 december 2023 - derde ronde
Zaterdag 23 december 2023 - achtste finales
Woensdag 24 januari 2024 - kwartfinales
Zaterdag 10 februari 2024 - Halve finales (wedstrijd 1)
Zondag 11 februari 2024 - Halve finales (wedstrijd 2)
Maandag 1 april 2024 - Finale

Bekerloting dames
(Klik hier voor groot) (update: 26-01-24)

Bij de dames staat in de achtste finales al pittig duel op het programma: landskampioen Friso Sneek neemt het De Hollands Pot Enzo VV Utrecht.

Bekerschema 23 24 H Fdames

Bekerloting heren
(Klik hier voor groot)
(update: 26-01-24)

In de achtste finales van het herentoernooi vinden al twee confrontaties tussen Eredivisieteams plaats. Active Living Orion gaat de strijd aan met Prima Donna Kaas Huizen, terwijl Draisma Dynamo het opneemt tegen Numidia VC Limax.

Bekerschema 23 24 H Fmannen

Kijk de uitzending van Tijd Voor Volleybal hieronder terug. Tijdens de bekerloting sprak Jeffrey Klok met deelnemers aan het bekertoernooi en voormalige bekerwinnaars.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn