Floortje Meijners en haar teamgenoten van Vero Volley Monza hebben de eerste finalewedstrijd in de CEV Cup met 3-0 gewonnen van Galatasaray. In een eenzijdig treffen in Italië maakten ze maar liefst 17 blokpunten, tegenover 2 voor Galatasaray. Volgende week dinsdag wordt de return gespeeld in Istanbul, Monza heeft dan aan twee sets voldoende om de CEV Cup, het tweede Europese toernooi, te winnen.

Het liep vanaf de start van een leien dakje voor Monza, al in de eerste set hadden ze een gat van zeven punten te pakken bij 16-9. Toch kwam Galatasaray nog gevaarlijk opzetten. In twee serviceseries, waarin de Russische Tatiana Kosheleva van Galatasaray flink scoorde, stond de Turkse ploeg zelfs op voorsprong bij 21-22. Het bracht ze niets, want Monza sloeg terug. Op het setpoint sloeg de Belgische diagonaal Lise van Hecke genadeloos toe, de challenge liet zien dat de bal overduidelijk in was.

Daarna was het Monza dat de klok sloeg. Vooral blokkerend waren ze niet te stoppen, maar liefst 17 punten werden op die manier gepakt. De middenvrouwen Laura Heyrman en Anna Danesi scoorden links en rechts, ook Floortje Meijners pakte haar punten mee. Twee verwoestende aces kwamen er van haar hand. Monza had geen terugval meer en won met 25-15 en 25-16.

Volgende week dinsdag is om 18.00 uur Nederlandse tijd de return in Istanbul. Als Galatasaray nog iets wil zullen zij met 3-0 of 3-1 moeten winnen om een golden set af te dwingen. Als Monza twee sets wint zijn zij de kampioen.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn