Het Pre Jeugd Oranje-meisjesteam heeft zich geplaatst voor het EK onder 17. Na een knappe zege op Spanje is het team bij het kwalificatietoernooi in Frankrijk zeker van een plek bij de eerste twee in Poule B en dat is genoeg. De jongens kunnen vandaag dat voorbeeld in Griekenland volgen.

Vandaag speelt de meisjesploeg van coach Ivo Munter in Marcq-en-Baroeul de laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië, dat nog geen wedstrijd won. Nederland heeft al twee overwinningen – ook het eerste duel met thuisland Frankrijk werd gewonnen – op zak. Daardoor is het meisjesteam al zeker van de eerste of tweede plaats in de poule en konden gisteren al de tickets voor het eindtoernooi van 11 tot en met 22 juli in Servië (Vrnjacka Banja) en Hongarije (Bekescsaba) worden geboekt.

In de wedstrijd tegen Spanje, waarvan in januari in de eerste kwalificatieronde nog kansloos was verloren, waren Roos Grooters en Nina Evers (80% scoringspercentage!) trefzeker met elk 19 punten. Nederland won met 3-1: 23-25, 23-25, 25-19, 15-25.


Jongens in Griekenland

De jongens hebben vandaag in Griekenland ook nog een grote kans zich te plaatsen voor het EK. Pre Jeugd Oranje verloor gisteren weliswaar van thuisland Griekenland (3-0), maar kan in de laatste wedstrijd tegen Israël (16.00 uur) nog de tweede plaats veiligstellen. Dan heeft het wel de hulp nodig van Griekenland dat van het op papier mindere Tsjechië moet winnen. Nederland won in de eerste ronde van Tsjechië.

Bram van der Wel was gisteren met 15 punten topscorer aan Nederlandse zijde.

Eventueel zou Nederland met een 3-0 zege op Israël zich ook nog als beste nummer drie van alle poules kunnen plaatsen voor het EK, maar in dat scenario moeten ook elders in Europa de uitslagen gunstig vallen voor Oranje. Het EK onder 17 voor jongens wordt van 19 tot en met 30 juli in de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica gespeeld.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Live

20.30u: Frankrijk - Nederland (oefeninterland TeamNL Lange Mannen)

Kijk hier gratis mee!

Facebook X WhatsApp LinkedIn