Een Nederlandse clash vanavond: in de kwartfinale van het Elite 16-toernooi in Brasilia zullen Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Steven van de Velde/Matthew Immers de strijd met elkaar aangaan. De inzet is niet alleen een plek in de halve finale, maar ook belangrijke punten voor de olympische ranglijst.

Na de poulefase in Brasilia wisten alle vier de BTN-teams zich te kwalificeren voor de knock-outfase. Katja Stam/ Raïsa Schoon en Steven van de Velde/Matthew Immers gingen als poulewinnaars direct door naar de kwartfinale. Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Stefan Boermans/Yorick de Groot streden vandaag in de tussenronde voor een plaats bij de laatste acht.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen stonden in de round of 12 tegenover de Britse tweeling Javier en Joaquin Bello. Dit duo had hen eerder verslagen in de achtste finales van de Europese kampioenschappen, maar nu wisten Brouwer en Meeuwsen met 21-15 en 21-19 de overwinning te grijpen. Het leverde ze een plek op in de kwartfinale, waar ze de strijd aan zullen gaan met Steven van de Velde en Matthew Immers, die als poulewinnaars rechtstreeks naar de laatste acht gingen.

Het duel is van groot belang voor de olympische ranglijst, waar de twee koppels samen met Stefan Boermans en Yorick de Groot, strijden om twee beschikbare olympische tickets. De winnaar van vanavond kan belangrijke punten toevoegen aan zijn score. De kwartfinale begint om 23.00 uur. Voordat de heren de strijd aangaan, betreden Katja Stam en Raïsa Schoon om 21.00 uur het zand voor de kwartfinale tegen het Braziliaanse duo Barbara/Carol.

Voor Stefan Boermans en Yorick de Groot eindigde het toernooi in de tussenronde. Ondanks een sterke comeback in de tweede set moesten ze uiteindelijk in een spannende driesetter buigen voor de Amerikanen Miles Partain en Andrew Benes.

Uitslagen
Brouwer/Meeuwsen - Bello, Jo./Bello, Ja. 2-0 (21-15, 21-19)
Partain/Benesh - Boermans/De Groot 2-1 (21-18, 13-21, 15-13)

Programma

Dag

Tijd (NL)

Teams

Za 4 mei

21.00 uur

Barbara/Carol - Stam/Schoon

Za 4 mei

23.00 uur

Brouwer/Meeuwsen - Immers/Van de Velde

Livestreams
Alle wedstrijden zijn (betaald) te volgen via Volleyballworld.TV en Viaplay.com.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn