De Nederlandse beachvolleybalteams hebben zich niet geplaatst voor de finale van het Elite 16-toernooi in Parijs. Katja Stam en Raïsa Schoon werden met 0-2 verslagen door de Braziliaanse Ana Patrícia/Duda. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verloren met dezelfde cijfers van Perusic/Schweiner uit Tsjechië.

In de halve finale van het toernooi stonden Katja Stam en Raïsa Schoon tegenover de nummer 1 van de wereldranglijst, Ana Patrícia/Duda. De Brazilianen hadden tot dan toe nog geen wedstrijd verloren in Parijs en bleken ook een maatje te groot voor Stam/Schoon. Met veel service- en aanvalsdruk domineerden de Brazilianen het duel, dat uiteindelijk met ruime cijfers gewonnen werd: 21-16 en 21-12. Morgen spelen Stam en Schoon om 12.30 uur de bronzen finale tegen de Italiaanse Valentina Gottardi en Marta Menegatti. Het koppel verloor vandaag de halve finale van de als tweede geplaatste Kristen Nuss en Taryn Kloth.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen kwamen in de halve finale niet langs Tsjechië. Ondrej Perusic en David Schweiner kwamen in de strijd om een finaleplek geen moment op achterstand en sleepten met overtuigende setstanden (16-21 en 15-21) de overwinning binnen. Morgen spelen Brouwer en Meeuwsen in de bronzen finale om hun eerste Beach Pro Tour-medaille van het seizoen. Om 13.30 uur nemen ze het op tegen de Oostenrijkse Julian Hörl en Alexander Horst, die de halve finale in twee sets verloren van Nils Ehlers en Clemens Wickler uit Duitsland.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Zondag 1 oktober

12.30 u

Stam/Schoon - Gottardi/Menegatti (ITA)

Zondag 1 oktober

13.30 u

Hörl/Horst (AUT) -Brouwer/Meeuwsen

De wedstrijden zijn (betaald) te volgen via Volleyballworld.TV en Viaplay.com.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn