Na samen jarenlang gezamenlijke successen te hebben beleefd, komt eind 2020 een einde aan de samenwerking tussen Nevobo en de sponsoren ilionx (Nederlands vrouwenteam) en DELA (beachvolleybal). De Nevobo is beide partners enorm dankbaar voor hun inspanningen en ondersteuning voor het Nederlandse (beach)volleybal.

ilionx

Wiebe de Boer 4
Wiebe de Boer 6
Wiebe de Boer 5
Wiebe de Boer 3
Wiebe de Boer 2
Maret en Wiebe
Wiebe de Boer 1
Wiebe de Boer 7

ICT-dienstverlener ilionx werd in december 2015 gepresenteerd als nieuwe hoofdsponsor van het Nederlands vrouwenteam. Na het succesvol verlopen EK van 2015 in eigen land (zilveren medaille), stond Oranje op het punt om de stap naar de absolute wereldtop te zetten. Een perfect moment om als hoofdsponsor in te stappen dus.

Voor het eerst sinds 20 jaar weer naar de Olympische Spelen

Een delegatie van ilionx, waaronder medeoprichter en toenmalig CEO Wiebe de Boer, was een week na de presentatie aanwezig bij het Europees olympisch kwalificatietoernooi in de Turkse hoofdstad Ankara. Na een slechte start (verlies van Duitsland) verpletterde het team van toenmalig bondscoach Giovanni Guidetti in de wedstrijden daarna achtereenvolgens Turkije, Kroatië en Italië met 3-0. Hierdoor verzekerde Nederland zich van deelname aan het mondiale olympisch kwalificatietoernooi in Tokio, waar enkele maanden later definitief een olympisch ticket werd veroverd. Zo kwalificeerde het Nederlands vrouwenteam zich voor het eerst sinds 1996 weer voor de Olympische Spelen.

Oranje won voorafgaand aan de Spelen brons op de World Grand Prix, door angstgegner Rusland na een zinderende wedstrijd met 3-2 te verslaan. In Rio de Janeiro eindigde de equipe van Guidetti op een bijzonder knappe vierde plaats, de beste olympische prestatie in de geschiedenis van het nationaal team.

Volleybalsters blijven aan de top in 2017 en 2018

In de jaren erna, inmiddels met de Amerikaan Jamie Morrison aan het roer, consolideerde Nederland haar positie in de wereldtop. Er werd zilver gewonnen op het EK van 2017 en op het WK van 2018 eindigde Oranje als vierde, wederom een unicum. Helaas lukte het in augustus 2019 en januari 2020 niet om een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te veroveren.

Duizenden toeschouwers in Nederland bij Volleyball Nations League

Tussen alle continentale en intercontinentale kampioenschappen door werd in Apeldoorn en Rotterdam drie jaar op rij de Volleyball Nations League gespeeld. Het Nederlandse publiek kwam in groten getale hun volleybalheldinnen bewonderen. ilionx was steeds aanwezig en gebruikte de Volleyball Nations League als podium voor verschillende business evenementen.

Bijzondere samenwerkingen

De band tussen ilionx en de volleybalsters was altijd sterk en vol wederzijds respect. Dat gold ook voor de samenwerking tussen de Nevobo en ilionx. In 2017 werden de ICT-dienstverlener en de volleybalbond letterlijk buren toen de Nevobo haar nieuwe kantoor op businesspark Papendorp in Utrecht betrok. Gezamenlijk kwam Papendorp Beach tot stand, een beachlocatie precies tussen de kantoren van ilionx en Nevobo in, waar alle werknemers van Papendorp welkom werden geheten om te komen beachvolleyballen.

Ook werken ilionx en de staf van het Nederlands vrouwenteam gezamenlijk aan innovaties op het gebied van datagebruik in het volleybal. Deze projecten wordt ook in het nieuwe jaar samen voortgezet.

Reactie Wiebe de Boer, mede-oprichter ilionx:

“We zijn eind 2015 gestart met het sponsoren van de Nederlandse volleybalsters omdat we werden gegrepen door de dynamiek, de passie en de snelheid van de sport. Daarin herkenden we ook veel van hoe wij zelf met ons eigen bedrijf bezig waren. En dan met name hoe het plezier, de kracht en weerbaarheid van een team in combinatie met de individuele wil om te winnen tot succes kan leiden. Wij waren als organisatie ook in die tijd groeiende met grootse plannen. Volleybal sloot daar als sport met een hoog ‘samen’ gehalte perfect bij aan.”

“We kijken met zeer veel trots terug op een periode waarin we enorm hebben meegeleefd en vooral genoten van de vele prachtige wedstrijden. De verbondenheid met het team voel je in onze gehele organisatie. We bedanken het Nederlands team en de bond voor de fantastische tijd die we de afgelopen jaren hebben gehad en wensen het team een mooie nieuwe hoofdsponsor toe.”

Bekijk hier de bedankvideo vol hoogtepunten die we speciaal voor ilionx maakten:

DELA

DELA 1
DELA 2
DELA 3
DELA 4

In juni 2017 gingen de Nevobo en uitvaartverzekeraar en -verzorger DELA een nieuw huwelijk aan. De bond en DELA kenden elkaar al door en door omdat de coöperatie uit Eindhoven van 2006 t/m 2015 succesvol het Nederlands vrouwenteam ondersteunde.

DELA omarmt het beachvolleybal

DELA bleef de volleybalsport trouw en koos er na een korte pauze voor om het beachvolleybal breed te omarmen. De grootste uitvaartverzekeraar in Nederland en België ging zowel de topsportteams- en evenementen als het omvangrijke breedtesportcircuit ondersteunen.

Uniek: DELA Beach Open eerste indoor World Tour toernooi ter wereld

Kort na de presentatie was DELA al naamgever van het DELA Beach Open in Den Haag, het World Tour toernooi dat werd gespeeld in de buitenlucht van Sportcampus Zuiderpark.

In 2018 en 2019 vond er opnieuw een DELA Beach Open plaats, maar ditmaal werd het World Tour toernooi binnen in de Sportcampus Zuiderpark gespeeld. DELA en Den Haag hadden een internationale primeur; nooit eerder in de geschiedenis van het beachvolleybal werd een toernooi op het allerhoogste niveau indoor gespeeld. Ook het moment, vlak na oud en nieuw, was uniek.

DELA EK Beach met een gouden randje

Het hoogtepunt in Nederland moest nog komen toen in 2018 in vier steden (Apeldoorn, Utrecht, Rotterdam en Den Haag) het DELA EK Beach werd georganiseerd. Dit continentale kampioenschap was onderdeel van een bijzonder drieluik. Gelijktijdig met het EK Beachvolleybal organiseerden de Nevobo en partner TIG Sports ook het WK Zitvolleybal en het EK Volleybal voor mannen onder de 20 jaar. Zo werd er ruim anderhalve week in heel Nederland beachvolleybal, zitvolleybal en volleybal op topniveau gespeeld.

Het finaleweekend van al deze drie evenementen vond plaats in en rondom Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Het DELA EK Beach werd een groot succes, niet alleen door de zonnige omstandigheden en geweldige sfeer, maar ook door de gouden medaille die Madelein Meppelink en Sanne Keizer in Den Haag veroverden.

Goede internationale prestaties en ontwikkeling Eredivisie Beachvolleybal

Naast bovengenoemde toernooien in eigen land behaalden de topbeachvolleyballers ook talloze medailles op World Tour toernooien in het buitenland en was er een bijzonder knappe vierde plaats op het WK Beach 2017 voor Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen. Ook liggen de teams van BTN goed op koers om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio, die zonder tegenslag in 2021 plaatsvinden.

Tijdens de sponsorjaren van DELA groeide ook de DELA Eredivisie uit tot een steeds prominentere competitie. Mede dankzij de inspanningen van organisator Sportworx werd de professionaliteit en de uitstraling van de Eredivisietoernooien drastisch vergroot.

Reactie Martin de Jong, directeur coöperatie & verzekeren bij DELA:

“Met trots kijken we terug op het partnership met de Nevobo. In de afgelopen vier jaar zagen we beachvolleybal in Nederland steeds groter worden met als hoogtepunt de gouden plak van Sanne en Madelein op het EK in eigen land. Bijzonder was ook het jaarlijkse DELA Beach Open; mooi dat ook in de winter een manier werd gevonden om met elkaar een toernooi op het hoogste niveau te spelen. We hebben daarnaast met bewondering gezien hoe alle spelers zich met volle energie inzetten voor hun droom, de Olympische Spelen. Wij willen iedereen danken voor hun inzet en blijven met een warm hart de verdere ontwikkelingen van het beachvolleybal volgen.”

Bekijk hier de bedankvideo vol hoogtepunten die we speciaal voor DELA maakten:

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×