Het toernooi van de FIVB Beach Volleyball World Tour in Den Haag wordt gespeeld volgens een vernieuwend format. Dat gaat van 15 t/m 18 juni voor nog meer vuurwerk gaat zorgen op de Sportcampus Zuiderpark.

Aan het toernooi in Den Haag doen bij de mannen en de vrouwen 32 teams mee. In de eerste fase van het toernooi wordt gespeeld in acht poules met vier teams per poule. Per poule gaan drie teams door naar de knock-outfase van het toernooi. De nummers 2 en 3 beginnen in de eerste ronde, de nummer 1 is direct geplaatst voor de achtste finales.

Nieuw is dat de teams in de poulefase twee in plaats van drie wedstrijden spelen, waarbij winst of verlies in elke wedstrijd telt.

In de poulefase speelt het hoogst geplaatste team tegen het laagst geplaatste team en spelen de als tweede en derde geplaatste teams tegen elkaar. De winnaars van de twee duels spelen tegen elkaar om de poulewinst en een bye in de eerste ronde. Het verliezende team gaat door naar ronde 1 van de knock-outfase, net als het team dat de confrontatie wint tussen de twee verliezers uit de openingsronde.

De poulewedstrijden worden op donderdag 15 juni en vrijdag 16 juni gespeeld. Vrijdagmiddag spelen zowel de mannen als de vrouwen de eerste ronde van de knock-outfase met ’s avonds de achtste finales bij de vrouwen.

Zaterdag 17 juni gaat het vrouwentoernooi verder met de kwartfinales en halve finales. De mannen spelen ’s ochtends de achtste finales, ’s middags de kwartfinale en in de avondsessie staan de twee halve finales op het programma. Zondag wordt het Beach Open beslist met de wedstrijden om het brons, zilver en goud.

Nederlandse teams op centercourt

De wedstrijden worden gespeeld op twee indoor velden en in het outdoor center court met plaats voor 2500 beachvolleybalfans. Alle Nederlandse teams spelen hun wedstrijden in de poulefase in het centercourt.

Zes Nederlandse teams zijn al verzekerd van deelname. Daar kunnen nog twee teams bijkomen. Het toernooi begint al op woensdag 14 juni met de kwalificaties waarin bij de mannen en de vrouwen acht plekken voor het hoofdtoernooi zijn te verdienen. Voor Nederland komen Jannes van der Ham en Sven Vismans en Emi van Driel en Raïsa Schoon in actie in de kwalificaties.

Tickets nu te koop

Tickets voor het Beach Open in Den Haag zijn nu online verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om combitickets te bestellen met toegang tot zowel het Beach Open als de World League Volleyball.

Meer over het Beach Open & World League Volleyball in Den Haag

Facebook X WhatsApp LinkedIn