Op 2 en 3 juli barst de strijd om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beach los in Nijmegen. Na het succes van vorig jaar, toen de World Tour hier georganiseerd werd, komt de meest prestigieuze Nederlandse beachvolleybalcompetitie nu naar de Waalkade.

In het weekend van 2 en 3 juli vindt de Nightwatch Eredivisie Beach plaats in Nijmegen. Het Centre Court ligt op de Waalkade, vlak voor restaurant Vief. De twee bijvelden liggen bij Aiolos Beach. Aiolos is dé beachsportvereniging in Nijmegen, gelegen op Sportpark Vossendijk. Diverse scholen kwamen afgelopen week al sporten op de beachvelden en in de avonden was er ruimte vrijgemaakt voor bedrijventoernooien. Ook waren de vele actieve volleybalverenigingen in Nijmegen geregeld op het Centre Court te vinden. Dit weekend zijn er, dankzij een samenwerking met Ziggo en Sportproductions, veel side-events en sportactiviteiten in Nijmegen, waar leuke prijzen te winnen zijn. Naast de vele activiteiten rondom het event, is er ook weer een mooi deelnemersveld aanwezig.

Mannen
Bij de mannen een deelnemersveld met veel onderlinge competitie. Matthew Immers en Mart van Werkhoven voeren de ranglijst aan. Het is al even geleden dat de twee in Nederland samenspeelden, omdat Immers met Stefan Boermans deelnam aan het WK Beachvolleybal in Rome. Dirk Boehlé en Mees Sengers spelen momenteel een World Tour Future-toernooi in Giardini Naxos, Italië. Dankzij twee overwinningen in de kwalificatie hebben zij zich daar geplaatst voor het hoofdtoernooi. Mochten ze daar vroegtijdig uitgeschakeld worden, dan stromen de twee op zondag in. Tot slot zijn Thijmen Heemskerk en Mick Toet er ook in Nijmegen weer bij. Het duo wist twee weken achtereenvolgens knap het zilver mee naar huis te nemen.

Vrouwen

Bij de dames zijn Pleun Ypma en Emi van Driel de grote blikvangers. De kersverse Queens of Hamburg zijn in goede vorm en zullen deze ongetwijfeld willen meenemen naar Nijmegen. Grootste uitdagers voor de titel zijn Brecht Piersma en Desy Poiesz. Piersma won vorige week nog het goud in de Zwitserse Nationale Tour met Wies Bekhuis, maar is dit weekend dus weer op de Nederlandse velden te vinden. Sarah van Esch en Anique Tavenier completeren de top drie geplaatste teams. De twee azen nog altijd op hun eerste podiumplek dit seizoen.

Bekijk het volledige wedstrijdschema op eredivisiebeach.nl

Foto: Jeroen Tibbe

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn