De Nederlandse volleybalsters zijn na drie overwinningen al zeker van een plek in de volgende ronde van het WK, maar spelen deze week nog twee belangrijke wedstrijden voor de hoogste posities in Poule A. In het GelreDome staat Oranje vrijdagavond om 20.00 uur tegenover België.

Op papier is België de lastigste tegenstander tot nu toe. De ploeg van bondscoach Gert Vande Broek staat momenteel 13de op de wereldranglijst, drie plekken onder Nederland. België won tot nu toe twee van hun drie duels op het WK: Puerto Rico en Kenia werden met overtuigende cijfers verslagen. Ook wisten de Yellow Tigers het topfavoriet Italië knap lastig te maken. België won de eerste set met 25-21, maar juichte voorbarig voor setwinst in de tweede set. Italië kwam langszij, won de sets met 30-28 en sleepte ook de derde en vierde set binnen.

Passer-loper Britt Herbots was dit jaar de beste scorer van de Volleyball Nations League. Met respectievelijk 306 en 282 punten voerde ze het scorers- en aanvallersklassement aan. Ook op het WK is Herbots topscorer voor België: tegen Puerto Rico noteerde ze 25 punten, tegen Italië scoorde ze er maar liefst 28.

Nederland - België
De volleybaldames stonden dit jaar drie keer eerder tegenover de Yellow Tigers. In mei speelden Nederland en België twee oefenduels tegen elkaar. Oranje won de eerste wedstrijd in Sliedrecht met 3-2, maar twee dagen later werd Nederland in Beveren met dezelfde cijfers verslagen. De confrontatie in de Volleyball Nations League werd met 3-1 gewonnen door Oranje.

Extra tickets beschikbaar

Er zijn extra tickets beschikbaar voor de wedstrijd Nederland - België. Koop hier je tickets. De wedstrijd is ook live te zien op Ziggo Sport en volleyballworld.tv. Lees hier meer over hoe je de wedstrijd kunt volgen.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn