De Volleybaldames hebben ook hun tweede wedstrijd in de Nations League verloren. In twee sets gaf Nederland Brazilië meer dan goed partij, maar uiteindelijk bleef TeamNL Oranje na bijna anderhalf uur wedstrijd met lege handen achter: 3-0.

Nederland begon de wedstrijd met Sarah van Aalen (foto onder) als eerste spelverdeelster en ook Nova Marring had na haar goede invalbeurt tegen Duitsland een basisplaats gekregen van bondscoach Felix Koslowski. Verder bestond de basisploeg uit Elles Dambrink, Indy Baijens, Eline Timmerman, Jolien Knollema en libero Kirsten Knip.

Mooi aanvalsspel

In de eerste set liet Nederland tegen Brazilië, dat de eerste wedstrijd met 3-2 van China had verloren, bij fases mooi aanvalsspel zien.

Sarah van aalen

Bij 19-22 leek de eerste set voor het grijpen, maar toen het erop aankwam schakelde Brazilië een tandje bij (25-23). Ook in de tweede set herhaalde dat scenario zich. Het spel van Oranje was bij vlagen bemoedigend. De manier waarop de ploeg zich na een 22-19 achterstand terugvocht tot 23-23 oogstte lof, maar vervolgens ging de set toch nog vrij makkelijk naar de Zuid-Amerikaanse ploeg (25-23).

Dubbele cijfers

In de derde set slaagde Oranje er na een 3-2 achterstand niet meer in om op enig moment nog langszij te komen en ging de set met 25-21 verloren. Aan Braziliaanse kant was aanvalster Ana Cristina met 23 punten nauwelijks te stoppen. Bij Nederland scoorde alleen Jolien Knollema (11) en Elles Dambrink (11) dubbele cijfers.

Dominicaanse Republiek

Veel tijd om van deze Nederland te herstellen heeft Nederland niet. Morgen wacht de Dominicaanse Republiek als tegenstander en zaterdag sluiten de Volleybaldames het eerste vierluik van de Nations League in Nagoya af met een wedstrijd tegen China.