De Nederlandse volleybalsters hebben in het Volleyball Nations League toernooi in Hong Kong ook hun derde wedstrijd verloren. Japan, de nummer 6 van de wereldranglijst, was met 3-0 te sterk. Van de negen wedstrijden die Oranje tot nu toe speelde in de VNL, werden er twee gewonnen en gingen er zeven verloren. Volgende week speelt Nederland in Stuttgart tegen België, de Dominicaanse Republiek en Duitsland.

Opstelling

Coach Alessandro Beltrami startte donderdag met Britt Bongaerts (spelverdeler), Annick Meijers (diagonaal), Marrit Jasper en Nicole Oude Luttikhuis (passer/lopers), Juliët Lohuis en Eline Timmerman (middens) en Kirsten Knip (libero), misschien op papier wel de sterkst mogelijke opstelling.

Japan vandaag te sterk

Oranje was drie sets lang niet opgewassen tegen het altijd goed georganiseerde Japan. Bij vlagen liet Nederland prachtig volleybal zien, maar telkens verloor het toch halverwege de set de aansluiting.

Beltrami gaf ook Hester Jasper, Demi Korevaar, Indy Baijens, Sarah van Aalen en Anniek Siebring nog speeltijd. De invalsters konden echter ook niet voorkomen dat Japan in controle bleef en redelijk eenvoudig de 3-0 zege opeiste.

Nederland – Japan 0-3 (17-25, 17-25, 21-25)

Volgende week in Stuttgart tegen België, Dominicaanse Republiek en Duitsland

Volgende week speelt Oranje van dinsdag t/m donderdag in het Duitse Stuttgart ronde 4 van de Volleyball Nations League. Naar verwachting stromen dan de meer ervaren speelsters weer in. Oranje treft in Stuttgart achtereenvolgens België, de Dominicaanse Republiek en Duitsland.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn