De Nederlandse volleybalsters hebben donderdag hun eerste zege in de Volleyball Nations League geboekt door Zuid-Korea met 3-0 te verslaan. Het verjongde Oranje speelde haar beste wedstrijd van de week en imponeerde met elf killblocks. Volgende week komt het team van bondscoach Jamie Morrison in actie in Apeldoorn, tegen respectievelijk Brazilië, Bulgarije en Polen.

Opstelling

Bondscoach Jamie Morrison schonk donderdag het vertrouwen aan Laura Dijkema (spelverdeler), Indy Baijens (diagonaal), Nika Daalderop en Nicole Oude Luttikhuis (passer/lopers), Juliët Lohuis en Eline Timmerman (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Bij Zuid-Korea ontbrak superster Kim Yeon-Koung in de selectie.

1e set

Oranje speelde agressief en volwassen in de eerste set. Bij de eerste technische time-out leidde Nederland al comfortabel met 8-4. Na een slordige fase van de volleybaldames mocht Zuid-Korea kort de leiding overnemen (10-11), maar op 16-13 had Oranje de orde alweer hersteld. De nieuwelingen Baijens en Timmerman maakten een ontspannen en scherpe indruk. Anniek Siebring en Hester Jasper vielen kort in. Uiteindelijk ging de openingsset zonder grote problemen naar Nederland met 25-21.

2e set

In de tweede set gaf Zuid-Korea beduidend meer weerstand en ging de stand lang gelijk op. In de slotfase namen de Aziatische volleybalsters een voorsprong (20-21) maar Nederland antwoordde met een knappe serie van vijf punten op rij. Daalderop maakte indruk met haar aanvallen op linksvoor terwijl Lohuis Zuid-Korea pijnigde vanaf de servicelijn. Uiteindelijk ging de set met 25-21 naar Oranje.

3e set

Met Marrit Jasper op de positie van Daalderop begon Nederland aan set drie. Na de eerste technische time-out scoorde Oranje drie killblocks op rij, met middenblokkeerder Timmerman in de hoofdrol. Tot 16-16 kon Zuid-Korea aanhaken, maar hierna maakte Nederland het definitieve verschil. De equipe van bondscoach Morrison noteerde vandaag maar liefst elf killblocks, en was daarmee veel effectiever dan haar opponent (vier). Na een killblock van Marrit Jasper won Nederland de derde set met 25-18 en daarmee de wedstrijd met 3-0. Indy Baijens werd topscorer met twaalf punten.

Volgende week dinsdag t/m donderdag Volleyball Nations League in Apeldoorn!

Volgende week speelt Oranje in het Apeldoornse Omnisport ronde twee van de VNL. Nederland speelt respectievelijk tegen Brazilië, Bulgarije en Polen. Alle info over deze wedstrijden is te vinden op deze pagina.

Nederland – Zuid-Korea 3-0 (25-18, 25-21, 25-18)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn