Oranje is goed begonnen aan het WK Volleybal in eigen land. De ploeg van bondscoach Avital Selinger won vanavond haar openingsduel in drie sets van Kenia (25-11, 25-17 en 25-11). Zondag staan de volleybalsters in de tweede poulewedstrijd tegenover Kameroen.

Basisopstelling
Bondscoach Avital Selinger begon tegen Kenia met Britt Bongaerts (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Anne Buijs en Nika Daalderop (passer/lopers), Eline Timmerman en Juliet Lohuis (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Marrit Jasper, Laura Dijkema, Tessa Polder, Florien Reesink, Elles Dambrink en Jolien Knollema vielen in.

Set 1
In het GelreDome in Arnhem opende Kenia het duel met drie opeenvolgende punten. Daalderop noteerde het eerste punt voor Nederland (1-3) en even later ook het tweede en derde punt (3-4). Via een omloopbal van Lohuis pakte Oranje op 6-5 hun eerste voorsprong. Kenia nam twee punten later hun eerste time-out, gevolgd door een tweede op 16-7. Na een kleine opleving verkleinde de Afrikaanse ploeg het gat van 17-7 tot 17-10, maar Buijs maakte een einde aan de mini-run. De aanvoerder van het Nederlandse team mocht vervolgens zelf gaan serveren en eindigde de scorereeks van Oranje met een ace: 24-10. Kenia werkte één setpunt weg, waarna Plak de tweede verzilverde met een keiharde aanval.

Set 2

Kenia begon de tweede set wederom met een 0-3 voorsprong, maar ook nu herstelde Nederland zich snel. Mede dankzij twee blokkeringspunten was de voorsprong vier punten later voor Oranje. Kenia had geen antwoord op het aanvalsgeweld van de Nederlandse vrouwen, die onder aanvoering van Buijs (zes punten in de tweede set) uitliepen naar 16-7. Oranje hield de afstand groot en kreeg dankzij een foutservice van passer-loper Oluoch hun eerste setpunt. Met een killblock van Timmerman haalde Nederland de tweede set binnen: 25-17.

Set 3

In de derde set maakte Oranje de klus gedegen af. Kenia kon meekomen tot 9-8, maar verloor vervolgens de aansluiting. De Afrikaanse ploeg kwam nog maar drie keer tot scoren en met een reeks van maar liefst 11 opeenvolgende punten besloot Oranje de wedstrijd: 25-11. Buijs werd topscorer met 15 punten (12 aanvalspunten, 2 blocks en aan ace), gevolgd door Daalderop met 14 punten (10 aanvalspunten, 2 blocks en 2 aces).

Zondag tegen Kameroen

Op zondag speelt Oranje om 16.00 uur haar tweede poulewedstrijd tegen Kameroen, de huidige nummer 25 op de FIVB wereldranglijst. Voor de wedstrijd zijn nog enkele tickets verkrijgbaar op tickets.wkvolleybal.nl. De wedstrijd wordt ook live uitgezonden bij de NOS en op Ziggo Sport.

Uitslag

Nederland - Kenia 3-0 (25-11, 25-17, 25-11)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn